ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ «Το κτήνος στο φεγγάρι» κάνει πρεμιέρα απόψε στην αίθουσα «Γ. Παπαϊωάννου»

15 Φεβρουαρίου, 2013

Είναι η πρώτη από τις συνολικά έξι παραστάσεις που θα δοθούν ως και την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, με το έργο να αποδίδει τους φόβους και τις ελπίδες των μεταναστών όλου του κόσμου.

Πρεμιέρα απόψε για τη νέα παράσταση του Εργαστηρίου Θεάτρου Καβάλας το οποίο ανεβάζει το έργο του Ρίτσαρντ Καλινόσκι, με τίτλο «Το κτήνος στο φεγγάρι». Η παράσταση που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιώργου Μπότσιου, στην αίθουσα «Γιάννη Ανδρέου Παπαϊωάννου» του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, παρουσιάζεται στη διάρκεια δυο τριημέρων, δηλαδή 15, 16, 17 και 22, 23, 24 Φεβρουαρίου, με ώρα έναρξης 9 το βράδυ και γενική είσοδο 5 ευρώ.

Το έργο του πολωνικής καταγωγής Αμερικανού συγγραφέα Ρίτσαρντ Καλινόσκι, αποδίδει τους φόβους και τις ελπίδες των μεταναστών όλου του κόσμου, μεταφέροντας τον θεατή στην εποχή της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Οθωμανούς, με τη βοήθεια και της μουσικής του Αρμένιου μουσικού Χάικ Γιαζιτζιάν, η οποία ακούγεται στην παράσταση του Εργαστηρίου Θεάτρου Καβάλας.

Πρωταγωνιστές του έργου είναι δυο επιζήσαντες από την γενοκτονία, οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν μια νέα αρχή στις Ηνωμένες Πολιτείες κουβαλώντας μέσα τους τις πικρές αναμνήσεις του ξεριζωμού και της απώλειας αγαπημένων προσώπων. Δυο Αρμένιοι, ο Αράμ Τομασιάν και η γυναίκα του η Σέτα, έχουν ορφανέψει κατά τη διάρκεια της Γενοκτονίας με τον πρώτο να καταφέρνει να φτάσει στην Αμερική από όπου και παντρεύεται τη δεύτερη δι’ αντιπροσώπου, επιλέγοντάς την μέσω των φωτογραφιών που του έστειλε το ορφανοτροφείο της Κωνσταντινούπολης όπου εκείνη μεγάλωσε. Το έργο ανοίγει με τον ερχομό της Σέτα για πρώτη φορά στην Αμερική και στο Μιλγουώκι του Γουϊσκόνσιν όπου κατοικεί ο Αράμ…

Παίζουν με σειρά εμφάνισης οι Κώστας Λειβαδίτης, Ματούλα Τσιρίδου, Μάκης Χαλκιώτης και Μαρίνος Παυλίδης. Πέραν της σκηνοθεσίας ο κ. Μπότσιος, κατασκεύασε και τα σκηνικά, ενώ βοηθός σκηνοθέτη είναι η Μάγδα Κατανά. Επίσης η Τάνια Βουλγαρίδου, έχει ρόλο μακιγιέζ και φροντιστή σκηνής. Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο 6948 806383.

Πηγή: www.evdomi.gr

eXTReMe Tracker