Πολλά περίπτερα, πολλές επαφές στη Σόφια

18 Φεβρουαρίου, 2013

Την Παρασκευή και το Σάββατο πραγματοποιήθηκε στη Σόφια της Βουλγαρίας, μεγάλη τουριστική έκθεση, όπου ο νομός Καβάλας αλλά και η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ήταν εκεί.

Για τους επαγγελματίες του τουρισμού, για τους ξενοδόχους, τους ενοικιαστές δωματίων και τουριστικούς πράκτορες, οι επαφές με τους βούλγαρους συναδέλφους τους έγιναν την Παρασκευή.

Την Πέμπτη που άρχισε η έκθεση ήταν περισσότερο ημέρα κοινού, όπως και το Σάββατο. Ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γερομάρκος παραβρέθηκε στην έκθεση το Σάββατο, όπου μάλιστα παραχώρησε συνέντευξη τύπου, στην οποία παραβρέθηκαν τουριστικά έντυπα της Βουλγαρίας.

Τη συνέντευξη τύπου παρακολούθησε κι ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στη Σόφια.

Το Σάββατο ο Γ. Γερομάρκος παραβρέθηκε στη δεξίωση των διοργανωτών της έκθεσης, για τα τριάντα χρόνια από την πρώτη διοργάνωση.

Εκεί είχε ολιγόλεπτη συζήτηση με τον εκπρόσωπο του ΕΟΤ στη Βουλγαρία και το βούλγαρο υφυπουργό τουρισμού.

Ο νομός Καβάλας συμμετείχε στην έκθεση με πολλά περίπτερα. Δικό τους περίπτερο είχαν οι επαγγελματίες της Κεραμωτής με την υποστήριξη του Δήμου Νέστου. Επίσης δικό τους περίπτερο είχαν οι επαγγελματίες του πρώην Δήμου Ελευθερών, με τη υποστήριξη του Δήμου Παγγαίου.

Οι ξενοδόχοι της Καβάλας είχανε δικό τους περίπτερο. Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια Θάσου είχαν δικό τους περίπτερο, στο οποίο παραδόξως φιλοξένησαν και τους ξενοδόχους του νησιού.

Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη είχε δικό της περίπτερο, ενώ αισθητοί έκαναν την παρουσία τους στην έκθεση κι οι ξενοδόχοι της Δράμας, αλλά και της Θράκης.

Οι ξενοδόχοι δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι, από τις επαφές που είχαν με τους βούλγαρους επαγγελματίες του τουρισμού. Η εντύπωση είναι ότι οι βούλγαροι μας ξέρουν, μας προτιμούν, είναι μόνιμοι πελάτες του νομού Καβάλας και είναι βέβαιο ότι θα επισκεφθούν την περιοχή μας, την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2013.

Ποσοτικά φαίνεται ότι θα είναι πιο πολλοί σε σχέση με τα προηγούμενα καλοκαίρια.

Τώρα οι τοπικοί φορείς προετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους στην έκθεση του Βελιγραδίου, που αρχίζει στο τέλος της εβδομάδας και ολοκληρώνεται την προσεχή Κυριακή.

Πηγή: www.proininews.gr

eXTReMe Tracker