ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ «Η κρίση για μένα είναι αφορμή να γίνω πιο δημιουργικός»

19 Φεβρουαρίου, 2013

Με φόντο την Παναγία, νέοι άνθρωποι εξέφρασαν την αγωνία τους, αλλά και τις προσδοκίες τους για το μέλλον.

Μία πρωτότυπη δράση υλοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στην περιοχή της Παλιάς Πόλης με φόντο αξιοθέατα και μαγαζιά και θέμα της τη νεανική επιχειρηματικότητα. Λίγο καιρό πριν ξεκινήσει μία νέα ιστοσελίδα (www.fundanation.com) της καβαλιώτικης εταιρείας «Allegria – Discover Fun in Business», η εν λόγω πρωτοβουλία κινητοποίησε νέους ανθρώπους να απαντήσουν μπροστά στην κάμερα σε ερωτήσεις που προέκυψαν από έρευνα σχετικά με την επιχειρηματικότητα των νέων.

Περίπου είκοσι άτομα παραβρέθηκαν στο σημείο με σκοπό, όπως σχολίασε η Αθηνά Ιωαννίδου από την «Allegria – Discover Fun in Business», να λάβουν μέρος στα γυρίσματα, σε ένα βίντεο με θέμα «νέοι που μιλάνε για τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους όσον αφορά την επιχειρηματικότητα στον καιρό της κρίσης». Προτού αυτή η πρωτοβουλία μπει σε εφαρμογή, είχε πραγματοποιηθεί ανοιχτό κάλεσμα μέσω ίντερνετ προς όλους τους ενδιαφερομένους, ενώ οι υπεύθυνοι είχαν διεξάγει έρευνα με σχετικό θέμα σε νέους ηλικίας 25 – 35 ετών, από τα στατιστικά της οποίας προέκυψαν και οι ατάκες που χρησιμοποιήθηκαν στις δηλώσεις τους μπροστά στην κάμερα. Ενδεικτικά, ορισμένες μόνο από αυτές τις ατάκες ήταν το πώς νέοι εξηγούν την τρέχουσα κατάσταση μέσα από δηλώσεις τους όπως «λυπάμαι που βλέπω τους φίλους μου να φεύγουν στο εξωτερικό», «η κρίση για μένα είναι μια αφορμή να γίνω πιο δημιουργικός, να κάνω νέα πράγματα και να αλλάξω τον τρόπο σκέψης μου» και «θέλω να δημιουργώ αντί να γκρινιάζω, η κρίση είναι αφύπνιση και ευκαιρία για μένα» ή πώς, μέσα από τα στατιστικά της έρευνας, παρουσιάζουν στην κατάσταση στη χώρα, με ποσοστά όπως «εφτά στους δέκα νέους έχουν τουλάχιστον μία επιχειρηματική ιδέα στο μυαλό τους», «έξι στους δέκα νέους θέλουν να κάνουν τη δική τους επιχείρηση αλλά βλέπουν εμπόδια» και «πέντε στους δέκα νέους δεν έχουν κεφάλαιο για να ξεκινήσουν και αναζητούν καθοδήγηση από κάποιον έμπειρο».

Στον απολογισμό, επρόκειτο για μία έξυπνη πρόταση, μέσω της οποίας προβλήθηκε και μία από τις πλέον γραφικές περιοχές της Καβάλας. Όσο για το βίντεο, η κοινοποίησή του στο διαδίκτυο αναμένεται περί τα τέλη του μήνα.

Πηγή: www.evdomi.gr

eXTReMe Tracker