ΠΕΜΠΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 5.30 ΚΑΙ 7.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟΝ «ΑΠΟΛΛΩΝΑ» «Χάιντι, τo κορίτσι των Άλπεων» της Γιοχάνα Σπίρι, από το Μικρό Θέατρο Λάρισας

22 Φεβρουαρίου, 2013

Ο πολυκινηματογράφος «Απόλλων» συνεχίζει τη φιλοξενία θεατρικών παραστάσεων στους χώρους του, αυτή τη φορά με την Χάιντι, μια αγαπημένη φιγούρα των παιδικών μας χρόνων.

Ο πολυκινηματογράφος «Απόλλων» συνεχίζει την φιλοξενία θεατρικών παραστάσεων στους χώρους του, με το Μικρό Θέατρο Λάρισας να παρουσιάζει την παιδική παράσταση «Χάιντι, τo κορίτσι των Άλπεων» της μυθιστοριογράφου Γιοχάνα Σπίρι, σε διασκευή και μετάφραση των Ιβάν Λέο Λέμο και Λευτέρη Γιοβανίδη και σκηνοθεσία Φώτη Σπύρου, την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου στις 5.30 και στις 7.30 το απόγευμα.

 

Η Χάιντι, μια αγαπημένη φιγούρα των παιδικών μας χρόνων (κυρίως μέσω της τηλεοπτικής σειράς κινουμένων σχεδίων της δεκαετίας του ‘80), έμελλε να κάνει τη δημιουργό της διάσημη, μια και τα βιβλία της Ελβετίδας λογοτέχνιδας του 19ου αιώνα, έμελλε να μεταφραστούν σε πενήντα γλώσσες, με την γνωστή ιστορία της Χάιντι, που ζει δίπλα στον παππού της Πέτερ και γνωρίζει την εκπληκτική ομορφιά της ζωής μέσα στα βουνά και την φύση! Η θεία της Χάιντι, προσπαθεί να την φέρει πίσω στην πόλη και σε μια ζωή που πλέον δεν την γεμίζει, αφού είναι αναγκασμένη να βρεθεί στο σχολείο υπό την επίβλεψη της αυστηρής Φροϊλάιν Ροτενμάιερ. Παρότι αποκτά μια καλή φίλη στο πρόσωπο της Κλάρα, η Χάιντι, συνεχίζει να σκέφτεται τη ζωή, στα βουνά και επιδιώκει να γυρίσει κοντά στον παππού της… Όλα αυτά «ζωντανεύουν» επί σκηνής με την Βίβιαν Κοντομάρη να παίζει τον ρόλο της Χάιντι, πλαισιωμένη από τους Χρήστο Τριπόδη – παππούς, Σεμπάστιαν, Ασπασία Κοκόση – θεία Ντέντε, Ασπρούλα, Κλάρα, γιαγιά και Δημήτρη Ζωγραφάκη – Πέτερ, φροϊλάιν Ροτενμάιερ και κ. Ζέζεμαν.

 

Τη μουσική της παράστασης που διαρκεί περίπου 80 λεπτά (ενώ υπάρχει και δεκάλεπτο διάλειμμα), έγραψε ο Βίλεμ Μιλίσεβιτς, τα σκηνικά και τα κοστούμια δημιούργησαν οι Βλάσσης Βαλάσης και Ελένη Ψύρρα, αντίστοιχα, ενώ για τους φωτισμούς φρόντισε ο Πασχάλης Λόκας, τα γραφιστικά ανέλαβε ο Θύμιος Βούντας και υπεύθυνος παραγωγής είναι ο Δημήτρης Καράτζιος.

 

Τέλος, το εισιτήριο κοστίζει 8 ευρώ και για πληροφορίες και προπώληση μπορείτε να τηλεφωνήσετε στον «Απόλλωνα» (2510 220900), καθώς και στα 2410 549777, 6986 608707 και 6974 797109.

Πηγή: www.evdomi.gr

eXTReMe Tracker