Ίδρυση Κέντρου Εκπαίδευσης Ιστιοπλοΐας της RYA στην Καβάλα

6 Μαρτίου, 2013

Πρωτοπόρος η aegeas yachting στη Βόρειο Ελλάδα και όλα τα Βαλκάνια στα θέματα εκπαίδευσης και πιστοποίησης με τα παγκόσμια αναγνωρισμένα διπλώματα ιστιοπλοΐας της Αγγλικής Ομοσπονδίας RYA (Royal Yachting Association). Το νέο κέντρο εκπαίδευσης μόλις πήρε την δύσκολη και απαιτητική πιστοποίηση από την Αγγλική Ομοσπονδία. Ο επιθεωρητής από την Αγγλία που ήρθε για τον σκοπό αυτό επιθεώρησε:

– την καταλληλότητα της περιοχής μας όσο αφορά τα λιμάνια και την ναυτική σήμανση για την σωστή εκπαίδευση των υποψηφίων.

– τον εξοπλισμό του εκπαιδευτικού σκάφους Ελληνικής σημαίας με τα πλέον σύγχρονα σωστικά συστήματα που έπρεπε να αλλαχθούν με αντίστοιχα πιστοποίησης ISO 9650 κάτι που η Ελληνική νομοθεσία δεν επιβάλει ακόμη.

– τις υποδομές του training centre όσο αφορά την εναρμόνιση με την Αγγλική νομοθεσία μια και τα διπλώματα απονέμονται απευθείας από το Βρετανικό κράτος με serial number που κατευθείαν προωθείται στις Εθνικές Αρχές όλων των συμβεβλημένων χωρών.

Το νέο κέντρο εκπαίδευσης θα προσφέρει και τα 4 επίπεδα πιστοποίησης: competent crew, day skipper, yachtmaster costal, yachtmaster offshore σε συνεργασία με ανεξάρτητο Άγγλο εξεταστή, αλλά θα κάνει και τμήματα προετοιμασίας εξετάσεων για τα επαγγελματικά διπλώματα με τα οποία μπορεί κανείς να βρει εργασία παγκοσμίως στη βιομηχανία του yachting. Επίσης θα παρέχετε η δυνατότητα να εκπαιδευτεί και να πιστοποιηθεί κάποιος σαν χειριστής SRC (Sort Range Certificate) κάτι υποχρεωτικό για κάθε χειριστή ασυρμάτου VHF σύγχρονης τεχνολογίας, όπως και σχολές Sea Survival επιβίωσης στην θάλασσα κάτι υποχρεωτικό για τα yachtmaster.με commercial endorsements. Τονίζουμε ότι ένα αντίστοιχο κέντρο εκπαίδευσης που λειτουργεί ήδη στην Αθήνα έχει γίνει πόλος έλξης ξένων και Ελλήνων ιστιοπλόων, γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία.

Από την ανάρτηση της επίσημης αναγνώρισης στην ιστοσελίδα της Βρετανικής Ομοσπονδίας http://www.rya.org.uk όπου υπάρχουν όλα τα αναγνωρισμένα κέντρα παγκοσμίως, σε λίγες μόνο ημέρες υπήρξε έντονο ενδιαφέρον κάτι πολύ ελπιδοφόρο στους καιρούς μας. Σε συντονισμό με τους εκπροσώπους της aegeas yachting σε Βουλγαρία, Σερβία και Ρουμανία διοργανώνονται παρουσιάσεις σε αμφιθέατρα στις χώρες τους, όπου και θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του κέντρου εκπαίδευσης τον άλλο μήνα. Οι Βόρειοι γείτονές μας με τη δίψα τους για διεθνή διπλώματα και υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, αλλά και η Βόρειος Ελλάδα με τη Θες/νίκη σε τόσο μικρή απόσταση δίνουν μηνύματα αισιοδοξίας στον εκπαιδευτή και διευθυντή σπουδών Στάθη Σοφίτση. Για πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του κέντρου εκπαίδευσης στα τηλέφωνα 2510441204 και 6977060517.

Πηγή: www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker