Δήμος Καβάλας Επίσκεψη του Ιταλού Προξένου στο δήμαρχο Καβάλας

19 Μαρτίου, 2010

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο Καβάλας, πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι, ο Πρόξενος της Ιταλίας στην Ελλάδα, Francesco Latronico.
«Η Καβάλα είναι μία πόλη σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης και έχοντας το λιμάνι αποτελεί ένα διαμετακομιστικό κόμβο, που έχει πλούσιες επενδυτικές ευκαιρίες». Αυτό δήλωσε ο Δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής, υποδεχόμενος τον Ιταλό Πρόξενο στο γραφείο του. Τον κ. Πρόξενο συνόδευε ο επίτιμος ανταποκριτής του Ιταλικού Προξενείου, Φεδερίκο Λαζαρίδη.

Ο Κωστής Σιμιτσής συνέχισε τις δηλώσεις του λέγοντας: «Η Καβάλα έχει έναν πλούσιο πολιτισμό, κάτι που μαρτυρούν οι πολυπληθείς κοινότητες ξένων, που έχουν δεθεί με τον τόπο και είναι πλέον δικοί μας άνθρωποι. Είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας μας, πολύ δραστήριο και δυναμικό».

Ο κ Latronico ευχαρίστησε το Δήμαρχο Καβάλας για την φιλοξενία και μιλώντας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τόνισε ότι ο βασικός λόγος της επίσκεψης του στην πόλη της Καβάλας ήταν να συναντήσει την κοινότητα των Ιταλών υπηκόων που ζουν στην περιοχή και παράλληλα να κάνει μία πρώτη γνωριμία με τις τοπικές αρχές, καθώς είναι το πρώτο του ταξίδι στην Ανατολική Μακεδονίας -Θράκη. Ο Ιταλός Πρόξενος μετέφερε τους χαιρετισμούς του Πρεσβευτή της γειτονικής χώρας, τόσο στους Ιταλούς υπηκόους της περιοχής, όσο και στις τοπικές αρχές.

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker