ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ Σε εκδήλωση στην Καβάλα, αφιερωμένη στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης ο Μητροπολίτης Προύσσης Ελπιδοφόρος

8 Μαρτίου, 2013

Ικανοποιώντας την επιθυμία των Διευθυντών Πρωτοβαθμίου και Δευτεροβαθμίου Εκπαιδεύσεως Καβάλας η Ιερά Μητρόπολή μας πριν από ένα μήνα διεβίβασε γραπτό αίτημα προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, προκειμένου να επιτραπεί η έλευση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Προύσσης κ Ελπιδοφόρου στην Καβάλα για να συμμετάσχει σε εκδήλωση αφιερωμένη στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Η ανταπόκριση της σεπτής κορυφής της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας ήταν άμεση και διατυπώνεται στο από 13 Φεβρουαρίου Πατριαρχικό Γράμμα, το οποίο παρατίθεται παραπλεύρως για την ιστορία του σημαντικού γεγονότος, συγκαταβατικό υπέρ τής κοινής πρόσκλησης των υπευθύνων της Εκπαιδεύσεως και της τοπικής μας Εκκλησίας.

Το πρόγραμμα του υψηλού επισκέπτου, που κατήρτισαν από κοινού η Ιερά Μητρόπολη και οι Διευθύνσεις Εκπαιδεύσεως με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και των Δήμων Καβάλας και Παγγαίου, περιλαμβάνει:

Κυριακή, 10 Μαρτίου τό πρωΐ : Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Προκόπιο και τον Μητροπολίτη Προύσσης κ. Ελπιδοφόρο, το οποίο θα αναμεταδοθεί ζωντανά από το Ραδιόφωνο της ΕΡΑ Καβάλας.

Κυριακή 10 Μαρτίου, ώρα 7 το απόγευμα : Εκδήλωση-ομιλία στο Αμφιθεατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, με θέμα «Πατριαρχική Θεολογική Σχολή Χάλκης-Παρελθόν, Παρόν καί Μέλλον», με ομιλητή τον Μητροπολίτη Προύσσης και Ηγούμενο της ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης.

Πηγή: www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker