Ενωτική Κίνηση Εμπόρων – Στην τελική ευθεία των εκλογών

12 Μαρτίου, 2013

Κάλεσμα στα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας προκειμένου κατά το διήμερο Πέμπτης 14 και Παρασκευής 15 Μαρτίου να προσέλθουν στην κάλπη και να εκλέξουν την επόμενη διοίκηση, απεύθυναν στη χθεσινή συνέντευξη τύπου ο απερχόμενος πρόεδρος Χρήστος Ηλιάδης και ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωτική Κίνηση Εμπόρων» Βασίλης Λεμονίδης. Τους δύο κυρίους πλαισίωσε η Μαρία Τσουρή που ανήκε στο προεδρείο και μετέχει εκ νέου ως υποψήφια με το συγκεκριμένο συνδυασμό. Πρόκειται για ένα ψηφοδέλτιο μακρά από κομματικές γραμμές, που συνδυάζει τους «παλαίμαχους» των προηγούμενων διοικήσεων, με το «νέο αίμα» του εμπορικού κόσμου, έτσι ώστε η εμπειρία σε αρμονία με τις φρέσκιες ιδέες να προασπίσουν ίσως αποτελεσματικότερα τα συμφέροντα των ντόπιων εμπόρων.

Για τελευταία φορά καλωσόρισε ως πρόεδρος στα γραφεία του συλλόγους τους δημοσιογράφους ο Χρήστος Ηλιάδης. Στο εξής, ως μέλος του συνδυασμού και ως μέλος της ΕΣΕΕ θα δώσει μάχες από άλλο μετερίζι. Αναφερόμενος στα πεπραγμένα της διοικήσεώς του, ο κ. Ηλιάδης θύμισε τις δράσεις των προηγούμενων ετών:

Με συστηματική παρέμβαση

• Στην προσπάθεια κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας

• Στο παράνομο υπαίθριο εμπόριο

• Στα δρομολόγια φέρι μπωτ

• Στον κανονισμό καθαριότητας και χρήσης πεζοδρομίων, πεζοδρόμων και κοινόχρηστων χώρων

• Στις άδικες φορολογικές μεταρρυθμίσεις

Με συνεχή πίεση

• Για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών – με κατάληψη των γραφείων του ΟΑΕΕ – για ευνοϊκές ρυθμίσεις και κατάργηση της ποινικοποίησης της καθυστέρησης πληρωμών

• Για το επίδομα ανεργίας των εμπόρων

Με αντίσταση

• Στις προσπάθειες αφανισμού της μικρής εμπορικής επιχείρησης

• Στη δημιουργία νέας λαϊκής αγοράς

Με επίμονα αιτήματα

• Για τη διασφάλιση ότι οι ενισχύσεις προς τις τράπεζες θα κατευθυνθούν στην πραγματική οικονομία και να υπάρξει κούρεμα των κεφαλαιοποιημένων τόκων, καθώς και ρυθμίσεις με μείωση των επιτοκίων των επιχειρηματικών, στεγαστικών, καταναλωτικών δανείων.

• Για το πάγωμα όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών για όλες τις υπερχρεωμένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τουλάχιστον μέχρι το 2014 χωρίς πρόσθετα τέλη, πρόστιμα, προσαυξήσεις και πανωτόκια, ώστε να σταματήσουμε την επιδημία των λουκέτων και της ανεργίας.

• Για την μείωση των ενοικίων πετύχαμε την θεσμοθέτηση της Επιτροπής διακανονισμού εμπορικών μισθώσεων μια διαδικασία ευέλικτη και ανέξοδη προς όφελος των συναδέλφων

• Για την διαφύλαξη των συμφερόντων των συναδέλφων και την ελάφρυνση τους από τις επιπτώσεις από όλα τα νέα μέτρα δημιουργήθηκε και λειτουργεί μέσω της ΕΣΕΕ η «Υπηρεσία Υποστήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» με σκοπό την καθοδήγηση σε ρεαλιστικές γρήγορες και εφαρμόσιμες λύσεις.

ΚΑΤΑ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟΙ

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωτική Κίνηση Εμπόρων» Βασίλης Λεμονίδης που διαθέτει ήδη πολυετή εμπειρία στα διοικητικά του Εμπορικού Συλλόγου και ανήκει στη διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας, αναφέρθηκε στο πλήθος των επιτροπών όπου δήλωσε παρόντας ο φορέας. Υπενθύμισε την αγαστή συνεργασία του συλλόγου με την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και το Επιμελητήριο, υπενθύμισε τις κοινές δράσεις με τον δήμο Καβάλας και τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και ζήτησε από τους συναδέλφους του να προσέλθουν στην κάλπη, προκειμένου η φωνή του συλλόγου να προκύψει ακόμη πιο δυνατή. Στα μέσα ενημέρωσης παρουσιάστηκαν και οι υποψήφιοι του συνδυασμού «Ενωτική Κίνηση Εμπόρων» Βαφειάδης Απόστολος, Γκιούλος Αλέξανδρος, Νότας Αλέξανδρος και Παπαϊωάννου Χριστόφορος.

Η «Ενωτική Κίνηση Εμπόρων» αποτελείται από τους εξής ντόπιους επαγγελματίες:

ΛΕΜΟΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ: υποδήματα «ΛΕΜΟΝΙΔΗΣ»

ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ: είδη δώρων αξεσουάρ τσάντες «SIKSE»

ΓΚΙΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: ζαχαροπλαστείο «MARMELO»

ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: διοργάνωση εκδηλώσεων-στολισμοί«ΑΝΘΕΩΝ ΧΩΡΑ»

ΖΟΥΜΠΟΥΛΙΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ: γυναικεία ενδύματα «ΕΝΑ & ΕΝΑ»

ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: εξοπλισμοί καταστημάτων «ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΝΙΚ.»

ΚΟΡΟΓΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ: είδη δώρων-ρούχα «BONITO»

ΚΟΥΣΟΥΝΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: «ΣΚΟΥΠΑΣ»

ΜΑΓΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ: χρώματα-σιδηρικά «ΜΑΓΟΣ»

ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ: αναψυκτήριο «DAILY’S»

ΜΑΝΑΦΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: ταβέρνα-ψησταριά «ΛΑΔΟΚΟΛΛΑΡΑ»

ΝΟΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: παιδικά παπούτσια «ΝΟΤΑΣ»

ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ: είδη υγιεινής-υδραυλικά «ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ»

ΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΙΟΣ: καύσιμα-λιπαντικά-ανταλλακτικά «ΑΦΟΙ ΠΟΥΛΟΥ Ο.Ε.»

ΣΑΜΟΥΗΛΙΔΗΣΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ: θέρμανση-κλιματισμός-φωτοβολταϊκά «ΠΑΝΘΕΡΜΙΚΗ»

ΤΣΟΥΡΗ ΜΑΡΙΑ: οπτικά «OPTOLINE»

ΧΑΤΖΗΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: ζαχαρώδη-ξηροί καρποί «ΧΑΤΖΗΑΒΡΑΜΙΔΗΣ Ν. & Ι. Ο.Ε.

ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΜΑΡΙΑ: βιβλιοχαρτοπωλείο «ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΚΑΦΕ»

ΗΛΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ: ανδρικά ενδύματα «CHRISTIAN»

ΚΙΛΠΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: λουλούδια «ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΛΠΑΝΗΣ»

ΜΠΑΛΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: λευκά είδη-κουρτίνες «ΜΠΑΛΑΣΗΣ»

ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ: εσώρουχα – πιζάμες «ΥΙΟΙ Σ. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ Ο.Ε.»

Πηγή: www.proininews.gr

eXTReMe Tracker