Όλοι την Καθαρά Δευτέρα στο Καρναβάλι Χωριστής

14 Μαρτίου, 2013

ο Καρναβάλι της Χωριστής έχει εδραιωθεί για τα καλά στα δρώμενα του καρναβαλιού πανελλαδικός και κάθε χρόνο δέχεται όλο και περισσότερους επισκέπτες. Φέτος μάλιστα αναμένεται ο καιρός να ‘ναι καλός, αντί των δυο τελευταίων ετών όπου έβρεχε, και έτσι θα δοθεί η ευκαιρία στους Δραμινούς όλου του νομού και όχι μόνο, να γιορτάσουν την εκδήλωση της Χωριστής χωρίς ταλαιπωρία.

Οι εκδηλώσεις του Καρναβαλιού της Χωριστής ξεκίνησαν από την Τσικνοπέμπτη με ρίψη πυροτεχνημάτων και ξεφάντωμα με τοπική παραδοσιακή μουσική.

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με το επιτυχημένο Disco Party, όπου αρκετοί παλιοί ξεφάντωσαν στο ρυθμό της disco μουσικής.

Την Κυριακή 10 Μαρτίου το Παιδικό Μπαλνταφάν γέμισε την αίθουσα του Αναγνωστηρίου με παιδιά να χορεύουν επί ώρες ασταμάτητα και τους γονείς τους να παρακολουθούν περήφανα.

Την Τρίτη 12 Μαρτίου στη βραδιά Τσίπουρου ξέδωσαν οι καρναβαλιστές της περιοχής και όχι μόνο, απολαμβάνοντας το τοπικό τσίπουρο με ρεμπέτικη μουσική.

Χθες, Τετάρτη 13 Μαρτίου, αργά το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση με τη Χορωδία του ΚΑΠΗ Χωριστής και θεατρική παράσταση από τα μέλη του ΚΑΠΗ στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου.

Σήμερα, Πέμπτη 14 Μαρτίου, το βράδυ στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί συναυλία από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Δράμας στην Αίθουσα του Αναγνωστηρίου.

Αύριο, Παρασκευή 15 Μαρτίου, στις 21:00 αποκριάτικο ξεφάντωμα για τους νέους μασκαρεμένους ή μη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου.

Σάββατο, 16 Μαρτίου, στις 21:00 το βράδυ διοργανώνεται κεντρικός χορός στο κέντρο διασκέδασης «ΡΕΜΑ».

Κυριακής, 17 Μαρτίου στις 11 το πρωί παραδοσιακή χοροί από Πολιτιστικούς Συλλόγους της Περιοχής και Αποκριάτικα Δρώμενα στην Κεντρική Εξέδρα Εκδηλώσεων.

Καθαρά Δευτέρα, 18 Μαρτίου στις 10 το πρωί τα Κούλουμα στο λόφο του Κορυλόβου με παραδοσιακούς χορούς και εδέσματα. Στις 12 το μεσημέρι παραδοσιακοί χοροί από το Κυπριακό χορευτικό συγκρότημα και στις 2 το μεσημέρι η κορύφωση των εκδηλώσεων με την παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών.

Τέλος, μετά την παρέλαση των καρναβαλιστών, θα ακολουθήσει η λήξη των εκδηλώσεων και ένα τελευταία ξεφάντωμα με άφθονο κρασί και εδέσματα στο χώρο μπροστά από το Σύλλογο.

Δεν έχει λοιπόν να ζηλέψει τίποτα το Καρναβάλι Χωριστής από καρναβαλιστικές εκδηλώσεις άλλων νομών. Περιλαμβάνει πλούσιο και ποικίλο πρόγραμμα καλύπτοντας τις ανάγκες ακόμη και των πιο απαιτητικών καρναβαλιστών.

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Πηγή: www.xirafi.gr

eXTReMe Tracker