ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα σεμινάρια τοπικής ιστορίας

23 Μαρτίου, 2010

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα σεμινάρια τοπικής ιστορίας που διοργάνωσε ο Δήμος Καβάλας και είχαν διάρκεια δύο περίπου μήνες.
Στην τελευταία εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, όπως και οι προηγούμενες, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας, ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής μίλησε με θερμά λόγια για τον εμπνευστή των συγκεκριμένων εκδηλώσεων, γενικό γραμματέα του Δήμου Καβάλας, Νίκο Καραπιπερίδη. «Ο Νίκος Καραπιπερίδης δικαιώθηκε για την επιμονή του», είπε αρχικά ο Κωστής Σιμιτσής, σημειώνοντας πως στο πρώτο άκουσμα της σκέψης του γενικού γραμματέα του Δήμου ήταν επιφυλακτικός. Παρ’ όλα αυτά η μεγάλη συμμετοχή των δημοτών και κυρίως του εκπαιδευτικού κλάδου, καθ’ όλη τη διάρκεια των σεμιναρίων του απέδειξαν το αντίθετο. «Η Καβάλα έχει ανθρώπους πρόθυμους να υποστηρίξουν μία καλή ιδέα. Μέσα από τα σεμινάρια είχαμε την ευκαιρία να γυρίσουμε πίσω στο χρόνο τουλάχιστον έναν αιώνα», δήλωσε ο δήμαρχος Καβάλας. Παράλληλα δεσμεύτηκε πως όλες οι εισηγήσεις θα γίνουν βιβλίο. Κλείνοντας ο Κωστής Σιμιτσής ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς που παρακολούθησαν τον δίμηνο κύκλο των σεμιναρίων να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις αυτές στους μαθητές τους, υποστηρίζοντας ότι ο βασικός στόχος των σεμιναρίων ήταν η πατριδογνωσία.

Από την πλευρά του ο Νίκος Καραπιπερίδης ευχαρίστησε το δήμαρχο Καβάλας για την εμπιστοσύνη και κυρίως για την ελευθερία που του έδωσε προκειμένου να διεξάγει όπως ο ίδιος οραματιζόταν τα συγκεκριμένα σεμινάρια.
Όσον αφορά τη θεματολογία των σεμιναρίων τοπικής ιστορίας στην αποχαιρετιστήρια χθεσινή εκδήλωση ο Λευτέρης Κελβερίδης, μίλησε για το σινεμά της Καβάλας μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Έτσι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τις κινηματογραφικές αίθουσες εκείνης της εποχής, όπως ήταν τα Ολύμπια, το Αττικόν, τα Τιτάνια, το Διονύσια-Αίγλη-Ρεξ, τον Απόλλων, τον Όσκαρ, το Παλλάς, αλλά και ένα πλήθος θερινών κινηματογράφων όπως ήταν ο Έσπερος, το Αττικόν, ο Ζέφυρος, η Ροδόπη και η Ρέμβη. Η δεύτερη εισήγηση με την οποία ουσιαστικά έκλεισε ο κύκλος των σεμιναρίων τοπικής ιστορίας αφορούσε τη διδακτική της τοπικής ιστορίας και παρουσιάστηκε από τον καθηγητή και πρόεδρο του συλλόγου φιλολόγων νομού Καβάλας Άγγελος Παληκίδη.

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker