Στο πλαίσιο του επετειακού προγράμματος εορτασμού των 100 χρόνων απελευθέρωσης της Καβάλας Τέσσερα σχολεία του Δήμου Καβάλας θα παρουσιάσουν τις ταινίες που δημιούργησαν

19 Απριλίου, 2013

Στο πλαίσιο του επετειακού προγράμματος εορτασμού των 100 χρόνων απελευθέρωσης της Καβάλας και ενσωμάτωσής της στον εθνικό κορμό, το Σάββατο 20 Απριλίου 2013 και ώρα 20.30 στο Δημοτικό Κινηματογράφο OSCAR, τέσσερα σχολεία του Δήμου Καβάλας θα παρουσιάσουν στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης τις ταινίες που δημιούργησαν. Πρόκειται για τα σχολεία: 2ο Δημοτικό Σχολείο, 24ο Δημοτικό Σχολείο, 5ο Λύκειο και 6ο Λύκειο. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη. Επίσης, στο παραπάνω πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων, τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2013 και ώρα 20.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» , θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στην αντίσταση που προέβαλαν δεκαέξι δικηγόροι της Καβάλας κατά την περίοδο της δικτατορίας.

Σαράντα ένα χρόνια μετά παρουσιάζεται η διαμαρτυρία των δικηγόρων της Καβάλας ενάντια στο καθεστώς των συνταγματαρχών. Αποτυπώνονται εύγλωττα μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν τα γεγονότα, το κλίμα της εποχής και οι συνθήκες της δράσης των πρωταγωνιστών. Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας Θανάσης Αθανασίου.

Πηγή: www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker