Εκδήλωση με θέμα: «Νυχτερινές διαδρομές με μνήμες και άρωμα καπνού»

15 Μαΐου, 2013

Στο πλαίσιο του εορτασμού της «Νύχτας Μουσείων» και της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2013, ο Δήμος Καβάλας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια» το Μουσείο Καπνού Καβάλας, το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων & Ιστορίας Καπνού (ΙΚΚΙΚ) και το Δημοτικό Μουσείο Καβάλας οργανώνουν το Σαββάτο 18 Μαΐου 2013 και ώρα 22:30 την εκδήλωση με θέμα: «Νυχτερινές διαδρομές με μνήμες και άρωμα καπνού».

Πρόκειται για μια νυχτερινή περιήγηση με μνήμες και αρώματα μιας εποχής περασμένης που σημάδεψε την πόλη μας. Περιήγηση στις οδούς Ερυθρού Σταυρού και Βενιζέλου, εκεί όπου άλλοτε δέσποζαν τα επιβλητικά καπνομάγαζα. Εκεί όπου υπήρχε κάποτε καπνός, το άρωμά του παραμένει. Περιήγηση με τους Κομνηνό Απότα – Ιστορικό Ερευνητή, Μαρία Ματζουράνη -Ιστορικό.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε Καβαλιώτες όλων των ηλικιών. Για τους νέους θα είναι μια εικονική περιήγηση στην Καβάλα της χρυσής εποχής του καπνού και του πλούτου, μια πόλη που δεν είχαν την τύχη να γνωρίσουν. Για τους μεγαλύτερους η βόλτα μας θα αποτελέσει ένα κέντρισμα στη μνήμη για μια εποχή που δεν απέχει πολύ από το σήμερα, αλλά που σηματοδότησε την ιστορία και την οικονομική ανάπτυξη της πόλης μας. Μια βουτιά στο παρελθόν που θα επαναφέρει μνήμες με άρωμα καπνού.

Η περιήγηση είναι δωρεάν. Ο αριθμός των συμμετεχόντων στην εικονική διαδρομή στις άλλοτε παραλιακές οδούς της Καβάλας είναι περιορισμένος (ανώτατο όριο 20 συμμετέχοντες). Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για το νυχτερινό ραντεβού μας στο τηλέφωνο του Μουσείο Καπνού 2510-223344 καθημερινά από τις 08:00 το πρωί έως τις 03:00 το μεσημέρι μέχρι και την Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.

 Πηγήwww.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker