Στην Καβάλα η 2η Τακτική Συνάντηση και το 1ο Διακρατικό Φόρουμ του έργου InTourAct

16 Μαΐου, 2013

Στην Καβάλα θα πραγματοποιηθούν η 2η Τακτική Συνάντηση και το 1ο Διακρατικό Φόρουμ στο πλαίσιο του έργου InTourAct στις 16 & 17 Μαΐου 2013, στο χώρο της Δημοτικής Καπναποθήκης. Το έργο InTourAct χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διακρατικής Συνεργασίας «Νοτιο – Ανατολική Ευρώπη» (SEE) και στοχεύει να βοηθήσει τους έντεκα εταίρους από επτά διαφορετικές χώρες να προάγουν ένα νέο πρότυπο τουριστικής ανάπτυξης το οποίο θα μοιράζει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους το τουριστικό ενδιαφέρον, αποφορτίζοντας τα κορεσμένα σημεία όπως π.χ. είναι οι παραλιακές περιοχές.

Ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής αναφερόμενος στην συμμετοχή του Δήμου Καβάλας στην υλοποίηση του παραπάνω προγράμματος τόνισε ότι «τα οφέλη μίας προσέγγισης που ευνοεί τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου είναι προφανή, ιδιαίτερα για μια περιοχή όπως τη δική μας. Ταυτόχρονα, είναι κι ένα στοίχημα που θέλουν να κερδίσουν πολλοί προορισμοί της περιοχής του προγράμματος ΝΑ Ευρώπης».

«Επιπρόσθετα, η εμπλοκή στο έργο όλων των τοπικών φορέων που σχετίζονται με τον τουρισμό θα συμβάλλει αναμφίβολα στον ορθό στρατηγικό σχεδιασμό και στην ενίσχυση της τουριστικής ταυτότητας της κάθε περιοχής», κατέληξε ο κ. Σιμιτσής.

Το πρόγραμμα της συνάντησης

Την 1η ημέρα θα συζητηθούν η μεθοδολογία υλοποίησης των δράσεων, διαχειριστικά και οικονομικά θέματα του έργου μεταξύ των εταίρων.

Τη 2η ημέρα θα πραγματοποιηθεί το 1ο Διακρατικό Φόρουμ του έργου, όπου εκπρόσωποι των Τοπικών Φόρουμ θα παρουσιάσουν τόσο την τουριστική ταυτότητα της κάθε περιοχής, όσο και τα θέματα που αναδείχθηκαν στις συναντήσεις των Τοπικών Φόρουμ που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Το γεγονός αυτό θα συμβάλλει στην ανταλλαγή καλών πρακτικών και στην περαιτέρω δικτύωση της Καβάλας με τους υπόλοιπους εταίρους, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται μερικοί από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της νοτιοανατολικής Ευρώπης όπως το Ντουμπρόβνικ (Κροατία), το Σεράγεβο (Βοσνία & Εργεζοβίνη), η Λίμνη Μπάλατον (Ουγγαρία) και το Ρίμινι (Ιταλία). Απώτερος στόχος του Δήμου Καβάλας είναι η αξιοποίηση αυτής της δικτύωσης για να ενισχύσει την αναγνωρισιμότητα της περιοχής μας και η άντληση χρηματοδότησης για την υλοποίηση έργων τα οποία θα συνάδουν με τις αρχές τις βιώσιμης ανάπτυξης και παράλληλα θα μπορούν να δώσουν προστιθέμενη αξία στην τοπική τουριστική οικονομία.

Την Παρασκευή 17 Μαΐου 2013 και ώρα 11:30, ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής θα απευθύνει χαιρετισμό στο Διακρατικό Φόρουμ και εν συνεχεία θα κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Πηγήwww.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker