Αποχαιρέτησε το φεστιβάλ «Χοροί του Κόσμου» ο Κ. Ιωσηφίδης

2 Ιουλίου, 2013

Χωρίς την Γκάνα, της οποίας η αποστολή δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την απαραίτητη βίζα για να έρθει στην Ελλάδα, αλλά με τις άλλες τρεις χώρες παρούσες, τη Ρωσία, την Ιταλία και το Μαυροβούνιο, συνεχίστηκε χθες βράδυ στην πόλη της Καβάλας το διεθνές λαογραφικό φεστιβάλ «Χοροί του Κόσμου». 

Χωρίς την Γκάνα, της οποίας η αποστολή δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την απαραίτητη βίζα για να έρθει στην Ελλάδα, αλλά με τις άλλες τρεις χώρες παρούσες, τη Ρωσία, την Ιταλία και το Μαυροβούνιο, συνεχίστηκε χθες βράδυ στην πόλη της Καβάλας το διεθνές λαογραφικό φεστιβάλ «Χοροί του Κόσμου», που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Καβάλας, η δημοτική κοινωφελής επιχείρηση «Δημωφέλεια» και η Στέγη Πολιτισμού Νέας Καρβάλης. Την τρίτη ημέρα του φεστιβάλ οι αποστολές των ξένων χωρών έδωσαν παράσταση στην παραλία, ενώπιον δεκάδων Καβαλιωτών που έκαναν τη βόλτα τους στην πεζοδρομημένη οδό Εθνικής Αντίστασης.

Πριν την έναρξη της παράστασης απηύθυναν χαιρετισμό, εκ μέρους του Δήμου Καβάλας και της «Δημωφέλεια» αντίστοιχα, η αντιδήμαρχος, Θεοδώρα Βαβαλέσκου και ο πρόεδρος, Στέλιος Σχοινάκης, οι οποίοι ευχαρίστησαν τον κόσμο για τη στήριξη που προσφέρει στο φεστιβάλ. Λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος της Στέγης Πολιτισμού Νέας Καρβάλης και οργανωτική «ψυχή» του φεστιβάλ, Καπλάνης Ιωσηφίδης, ανακοίνωσε ότι είναι η τελευταία χρονιά που συμμετέχει ως παρουσιαστής και ευχήθηκε να βρεθεί ο «διάδοχός» του. Στη χθεσινή παράσταση συμμετείχε και το χορευτικό τμήμα της Στέγης Πολιτισμού Νέας Καρβάλης. Το διεθνές λαογραφικό φεστιβάλ «Χοροί του Κόσμου» τελειώνει απόψε, με την πανηγυρική εκδήλωση στο φρούριο της Καβάλας.

 

Πηγή: www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker