«Mistero Buffo» του Ντάριο Φο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου Τρίτη 1 και Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

26 Σεπτεμβρίου, 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

«Mistero Buffo»

του Ντάριο Φο

Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου

Τρίτη 1 και Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Το καυστικά σατιρικό σπονδυλωτό έργο του ιταλού νομπελίστα Ντάριο Φο, Mistero Buffo είναι η πρώτη δουλειά της νεοσύστατης ομάδας Επτάρχεια του σκηνοθέτη Θωμά Μοσχόπουλου με τους μόνιμους συνεργάτες του, ηθοποιούς Αννα Καλαϊτζίδου, Αννα Μάσχα, Κώστα Μπερικόπουλο, Αργύρη Ξάφη, Θάνο Τοκάκη, Γιώργο Χρυσοστόμου σε συμπαραγωγή με τη Λυκόφως.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας φιλοξενεί στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου την ομάδα Επτάρχεια με την παράσταση Mistero Buffo, που θα παρουσιάσει την Τρίτη 1 και την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στις 9 το βράδυ, ακριβώς με τον τρόπο που επιθυμεί και ο ίδιος ο συγγραφέας του, χωρίς σκηνικά, κοστούμια, φωτισμούς. Ο Ντάριο Φο μεταγράφει τις εμβόλιμες κωμικές σκηνές των μεσαιωνικών λειτουργικών δραμάτων στα κείμενα που του χάρισαν το βραβείο Νόμπελ, όπου το θείο και το ανθρώπινο δράμα ξαναδιαβάζονται με τραγικωμικό τρόπο και με έντονο κοινωνικοπολιτικό σχόλιο και καυστική αντιεξουσιαστική σάτιρα. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι το συγκεκριμένο έργο έχει μεταφραστεί σε 30 διαφορετικές γλώσσες και έχει παρουσιαστεί σε όλον τον κόσμο με μεγάλη επιτυχία. Κάθε παράσταση θα περιλαμβάνει διαφορετικές σκηνές, καθώς ο αριθμός των σκηνών είναι τόσο μεγάλος που δεν μπορούν να παρουσιαστούν σε μία μόνο παράσταση.

 

 

Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Θωμάς Μοσχόπουλος

Παίζουν οι ηθοποιοί: Αννα Καλαϊτζίδου, Αννα Μάσχα, Κώστας Μπερικόπουλος, Αργύρης Ξάφης, Θάνος Τοκάκης, Γιώργος Χρυσοστόμου

Συμπαραγωγή της ομάδας Επτάρχεια με τη Λυκόφως του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου

 

Πληροφορίες:

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας: 2510 220876-7 (πρωινές ώρες)

Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, Αβέρωφ 13, Καβάλα

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: Τρίτη 1 & Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013, στις 9 το βράδυ

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 12 ΕΥΡΩ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 90 λεπτά

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.

Προπώληση εισιτηρίων καθημερινά 11.00 – 14.00 και 19.00 – 21.00, στο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρ. ΕΟΤ) στην κεντρική πλατεία Καβάλας (τηλ. ταμείου 2510 620 566).

 

Συνημμένα:

Κριτικές Μιστέρο Μπούφο

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

 

 

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας

 

eXTReMe Tracker