Ζωντανά από τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης μεταδόσεις παραστάσεων όπερας

1 Οκτωβρίου, 2013

Το Ινστιτούτο Μοχάμετ Άλι και το Ξενοδοχείο Ιμαρέτ συνεχίζουν την προβολή απευθείας μεταδόσεων παραστάσεων όπερας, ζωντανά από την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με τον Ant1. Πρώτη παράσταση το έργο του Peter Ilyich Tchaikovsky «Eugene Onegin», το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013, στο ξενοδοχείο Ιμαρέτ, μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων, με ελληνικούς υπότιτλους σε HD.

Το Ινστιτούτο Μοχάμετ Άλι και το Ξενοδοχείο Ιμαρέτ συνεχίζουν την προβολή απευθείας μεταδόσεων παραστάσεων όπερας, ζωντανά από την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με τον Ant1. Πρώτη παράσταση το έργο του Peter Ilyich Tchaikovsky «Eugene Onegin», το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013, στο ξενοδοχείο Ιμαρέτ, μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων, με ελληνικούς υπότιτλους σε HD.

Η Anna Netrebko ανοίγει την τρίτη συνεχή σεζόν της στη Metseason με το ντεμπούτο της στον ρόλο της Τατιάνας, της αφελούς ηρωίδας του κλασικού μυθιστορήματος του Πούσκιν (1833).

Ο Mariusz Kwiecien ενσαρκώνει τον γεμάτο αυτοπεποίθηση ομώνυμο ήρωα σε μια λαμπρή ερμηνεία που έχει δώσει σε πολλές λυρικές σκηνές του κόσμου, και ο Piotr Beczala επαναλαμβάνει την εξαιρετική ερμηνεία του στον ρόλο του Λένσκι, του φίλου του Ονιέγκιν που γίνεται αντίπαλός του.

Η νέα παραγωγή, σε σκηνοθεσία Fiona Shaw, “συλλαμβάνει” τη λάμψη και το πάθος της όπερας του Tchaikovsky.

Στην κριτική της η Sunday Telegraph επαίνεσε το «μίγμα εφιαλτικών εικόνων και συναισθηματικών εντυπώσεων: μπαίνοντας απευθείας στον πυρήνα του έργου, “η Shaw δείχνει πως ο Ονιέγκιν αφορά ταυτόχρονα δύο συγκρουόμενες ρωσικές κοινωνίες, τον αγροτικό επαρχιωτισμό και την κοσμοπολίτικη παρακμή, και τρεις χαραμισμένες ζωές». Διευθυντής Ορχήστρας: Valery Gergiev. Διάρκεια παράστασης περίπου: 4:05. Επόμενη παράσταση: “Δον Κιχώτης” στις 16 Οκτωβρίου 2013.

Για κρατήσεις (υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων) μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ξενοδοχείο Ιμαρέτ στο 2510 620151.

Σχετικά με την Metropolitan Opera

Η Metropolitan Opera, διανύει τώρα την 127ή εποχή της, και αποτελεί ένα ζωντανό σπίτι για τους πιο δημιουργικούς και ταλαντούχους καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων τραγουδιστών, αγωγών, συνθετών, μουσικών ορχήστρας, σκηνοθετών, σχεδιαστών, εικαστικών, χορογράφων και χορευτών από όλο τον κόσμο. Γνωστός ως τόπος συναντήσεων για τις μεγαλύτερες φωνές του κόσμου, η Met είναι υπό τη μουσική διεύθυνση του James Levine από το 1976. Η Maestro Levine, θεωρείται μία από τις καλύτερες ορχήστρες και χορωδίες Όπερα.

Το καλοκαίρι του 2006, ο Peter Gelb έγινε ο 16ος Γενικός Διευθυντής της Met. Υπό την ηγεσία του Gelb και Levine, η Met έχει ανεβάσει θεαματικά, τα πρότυπα της εταιρείας με σημαντική αύξηση του αριθμού των νέων παραγωγών, που οργανώθηκε από τους πιο ευφάνταστους σκηνοθέτες που εργάζονται στο θέατρο και την όπερα. Η Met έχει ξεκινήσει να αριθμεί μια σειρά πρωτοβουλιών για να διευρύνει το κοινό της, διεθνώς. Σημαντικές προσπάθειες έχουν σημειωθεί για να επιτευχθεί η μετάδοση των παραστάσεων της όπερας ανά τον κόσμο, σε υψηλή ευκρίνεια. Για να αναβαθμιστεί το ρεπερτόριο της εταιρείας, η Met έχει δεσμευτεί να παρουσιάσει σύγχρονα αριστουργήματα μαζί με το κλασικό ρεπερτόριο.

Η Metropolitan Opera ιδρύθηκε το 1883, με την πρώτη όπερά της χτισμένη στην οδό Broadway και 39th Street από μια ομάδα ευκατάστατων επιχειρηματιών που ήθελαν να δημιουργήσουν το δικό τους θέατρο. Στα πρώτα χρόνια της εταιρείας, η διοίκηση άλλαξε την πορεία της πολλές φορές. Η πρώτη προσέγγιση έγινε στα ιταλικά (Carmen και Lohengrin), στη συνέχεια, η δεύτερη προσέγγιση ήταν στα γερμανικά (Aida και Φάουστ), προτού εφαρμόσουν και καταλήξουν σε μια κοινή πολιτική η οποία θα ήταν να εκτελούνται τα περισσότερα έργα στη γλώσσα του πρωτοτύπου, με μερικές αξιοσημείωτες εξαιρέσεις.

Η Metropolitan Opera ξεκίνησε, έχοντας στο ρεπερτόριό της κάποιους από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες του κόσμου όπως, Christine Nilsson και Marcella Sembrich, που είχαν και κοινούς πρωταγωνιστικούς ρόλους κατά τη διάρκεια της σεζόν στο άνοιγμά της. Στις γερμανικές εποχές που ακολούθησαν, το όνομα, Lilli Lehmann κυριάρχησε στο βαγκνερικό ρεπερτόριο καθώς και οτιδήποτε άλλο επέλεξε να τραγουδήσει. Στη δεκαετία του 1890, τα ονόματα, Nellie Melba και Emma Calvé τράβηξαν τα φώτα της δημοσιότητας με την De Reszke των αδελφών, Jean και Edouard, με συνοδεία δύο αμερικανίδων Sopranos, τις, Emma Eames και Lillian Nordica. Ο Enrico Caruso, 18 χρόνια μετά το θάνατό του, είχε κάνει περισσότερες εμφανίσεις με την Met σχέση με όλες τις άλλες εταιρείες του κόσμου σε συνδυασμό με την όπερα. Οι Αμερικανοί τραγουδιστές, γίνανε ακόμη πιο γνωστοί με τους, Geraldine Farrar και Rosa Ponselle. Στη δεκαετία του 1920, η Lawrence Tibbett έγινε πρώτη σε μια διακεκριμένη σειρά για βαρύτονους, για τους οποίους η Met είχε δημιουργήσει ήδη ένα σπίτι. Σήμερα, η Met συνεχίζει να παρουσιάζει τα καλύτερα ταλέντα από όλο τον κόσμο, καθώς συνεχίζει να ανακαλύπτει και να εκπαιδεύει τους καλλιτέχνες μέσω του Εθνικού Συμβουλίου του Οντισιόν και του προγράμματος, Lindemann για Νέους και Ανάπτυξη του Καλλιτέχνη.

Σχεδόν από την αρχή, ήταν σαφές ότι η όπερα της οδού, 39th στην Αμερική, δεν διέθετε τον απαιτούμενο εξοπλισμό. Εντούτοις, δεν άργησε η συγχώνευση της Μetropolitan Όπερα με άλλα καλλιτεχνικά κέντρα της Αμερικής, για να δημιουργηθεί αργότερα το Lincoln Center για τέχνες, όπου η δημιουργία ενός νέου σπιτιού τεχνών ήταν πλέον εφικτή. Το νέο Metropolitan Opera House, το οποίο άνοιξε στο Lincoln Center, τον Σεπτέμβριο του 1966, ήταν εξοπλισμένο με τα καλύτερα τεχνικά μέσα.

Πολλοί σπουδαίοι μαέστροι έχουν συμβάλλει στη διαμόρφωση της Met, αρχίζοντας με μαθητή τον Anton Βάγκνερ Seidl εν έτη 1880 και εν έτη 1890 τον Arturo Toscanini, που έκανε το ντεμπούτο του το 1908. Υπήρξαν δύο σεζόν και με τους δύο, Toscanini και Gustav Mahler. Αργότερα, οι Artur Bodanzky, Bruno Walter, George Szell, Fritz Reiner, με την συμβολή του Δημήτρη Μητρόπουλου οδήγησε σε μια πολύ ισχυρή μουσική κατεύθυνση. Ο James Levine ο οποίος υπήρξε και μουσικός Διευθυντής από το 1976 ,έκανε το ντεμπούτο του το 1971, και γιορτάζει την 40η επέτειο του στη σεζόν 2010-11. Επιπροσθέτως, κατείχε τον τίτλο του καλλιτεχνικού διευθυντή από το 1986 έως το 2004.

Η Met έχει δώσει στις πρεμιέρες των ΗΠΑ μερικές από τις πιο σημαντικές όπερες του ρεπερτορίου. Μεταξύ των έργων είναι, του Βάγκνερ, Die Meistersinger von Nürnberg, Das Rheingold, Siegfried, Götterdämmerung, Tristan und Isolde, και Parsifal οι οποίες ήρθαν για πρώτη φορά στη χώρα αυτή από την Met. Άλλες αμερικανικές πρεμιέρες έχουν συμπεριλάβει έργα των, Boris Godunov, Der Rosenkavalier, Turandot, Simon Boccanegra, και Arabella. Η Met, περιλαμβάνει στις 31 παγκόσμιες πρεμιέρες, από το 1976, τις εξής, La Πουτσίνι Fanciulla del West και Il Trittico, Königskinder Humperdinck της, και πέντε πρόσφατα έργα-John Corigliano και η William Χόφμαν Φαντάσματα των Βερσαλλιών (1991), Philip Glass Ο Voyage (1992), John Harbison του The Great Gatsby ( 1999), Tobias Picker του An American Tragedy (2005), και Tan Dun, Τον πρώτο αυτοκράτορα (2006).

Το έργο, Hänsel und Gretel ήταν η πρώτη ολοκληρωμένη ραδιοφωνική μετάδοση όπερας από το Met την ημέρα των Χριστουγέννων το 1931. Τακτικά, τα απογεύματα του Σαββάτου, με ζωντανές μεταδόσεις, αναπτύχθηκε και υλοποιήθηκε γρήγορα από την Μet, όπου και έκανε την παρουσία της , μόνιμη σε κοινότητες σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Το 1977, η Met άρχισε μια τακτική σειρά τηλεοπτικών παραγωγών με τις επιδόσεις της La Bohème, η οποία παρακολουθείτε τηλεοπτικά, από περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια ανθρώπους. Τις επόμενες δεκαετίες, έχουν τεθεί στην διάθεση ενός αξιοσέβαστου κοινού ανά τον κόσμο, περισσότερες από 70 πλήρης παραστάσεις. Πολλές από αυτές τις παραστάσεις έχουν εκδοθεί σε βίντεο, Laserdisc, και DVD.

Το 1995, η Met εισήγαγε τους τίτλους, ένα μοναδικό σύστημα ταυτόχρονης μετάφρασης. Οι Met τίτλοι εμφανίζονται σε μεμονωμένες οθόνες και είναι τοποθετημένοι στο πίσω μέρος των σειρών των καθισμάτων, για τα μέλη του ακροατηρίου που επιθυμούν να τα χρησιμοποιήσουν, σε συνδυασμό με την ελάχιστη απόσπαση της προσοχής εκείνων που δεν χρειάζεται τους υπότιτλους. Οι τίτλοι διατίθενται για όλα τις Met παραστάσεις στα Αγγλικά, Ισπανικά, και Γερμανικά.

Κάθε εποχή οι συνεργαζόμενοι χώροι προβολής των έργων, προβάλλουν περισσότερες από 200 παραστάσεις όπερας στη Νέα Υόρκη. Περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι παρακολουθούν τις παραστάσεις στην όπερα κατά τη διάρκεια της σεζόν. Με τις νέες πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Μet, γίνεται πλέον και η διανομή μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης και μέσω της τεχνολογίας, state-of-the-art.

Η Met συνεχίζει την μετάδοση της άκρως επιτυχημένης ραδιοφωνικής εκπομπής της, η οποία διανύει τώρα το 80ο έτος της και καταγράφεται ως η μακροβιότερη εκπομπή κλασικής μουσικής στην αμερικανική ιστορία. Η μετάδοσή της είναι γνωστή ανά τον κόσμο ως, Toll Brothers-Metropolitan Opera International Radio Network.

Το Δεκέμβριο του 2006, η εταιρεία ξεκίνησε την, The Met Live in HD, μια σειρά από ζωντανές μεταδόσεις, σε απόδοση υψηλής ευκρίνειας σε κινηματογραφικές αίθουσες σε όλο τον κόσμο. Η σειρά ξεκίνησε αρχικά με έξι μεταδόσεις ανά σεζόν, και εν συνεχεία επεκτάθηκε φτάνοντας τις 12 μεταδόσεις για την σεζόν 2010 – 2011, σε περισσότερα από 1.500 κέντρα σε 46 χώρες. Οι παραστάσεις του Live in HD, μεταδίδονται σε δεύτερο χρόνο στην δημόσια τηλεόραση καθώς επίσης έχει αδειοδοτηθεί η κυκλοφορία ορισμένων εξ’ αυτών σε DVD. Η Μet σε συνεργασία με την πόλη της Νέας Υόρκης, το Υπουργείο Παιδείας και την Metropolitan Opera Guild, έχει αναπτύξει ένα πανεθνικό πρόγραμμα για μαθητές, για να τους δίδεται η δυνατότητα να παρακολουθήσουν ζωντανά σε υψηλή ευκρίνεια (HD) δωρεάν μεταδόσεις στα σχολεία τους.

Άλλες υπηρεσίες της Μet, περιλαμβάνουν την Metropolitan Opera Radio για SIRIUS XM Satellite Radio, η οποία είναι με ζωντανή εκπομπή ήχου, μεταδίδοντας τις ιστορικότερες παραστάσεις. Μια υπηρεσία βάση συνδρομής, χωρίς διαφημίσεις για όλο το εικοσιτετράωρο. Άλλη υπηρεσία της Μet είναι η, Met Player, μια online υπηρεσία βάση συνδρομής, η οποία διατίθεται σε metplayer.org, η οποία ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2008. Παρέχει, περισσότερες από 300 παραστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των παραγωγών Live in HD, κλασσικές τηλεοπτικές εκπομπές και αρχειακές ηχογραφήσεις εκπομπών, σε υψηλή ποιότητα εικόνας και ήχου στον υπολογιστή σας. Η Met παρέχει επίσης, βάση παραγγελίας, ηχογραφήσεις μέσω internet, βάση της συνεργασίας της με την εταιρεία Rhapsody, καθώς και δωρεάν live streaming audio από παραστάσεις στην ιστοσελίδα της μία φορά την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της σεζόν της όπερας.

Το 2006, η Met ξεκίνησε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα συνεργασίας με την Lincoln Center της Νέας Υόρκης Θέατρο, για να μπορεί να παρέχει σε διεθνούς φήμης συνθέτες και συγγραφείς τους πόρους για τη δημιουργία και την ανάπτυξη νέων έργων στο Met και στο Vivian Beaumont του Lincoln Center Theater.

Πηγή: www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker