Πως θα λειτουργούν το καλοκαίρι τα βενζινάδικα στο Ν. Καβάλας.

3 Μαΐου, 2010

Την απόφαση για το ωράριο λειτουργίας των πρατηρίων υγρών καυσίμων που λειτουργούν στο  ηπειρωτικό τμήμα του νομού καβάλας, υπέγραψε ο Νομάρχης Καβάλας, κ. Θεόδωρος Καλλιοντζής. Η απόφαση αφορά την χρονική περίοδο από την 1η Μαϊου έως και το τέλος του προσεχούς Σεπτεμβρίου. Η απόφαση έχει ως εξής: «Ορίζουμε τον αριθμό των καταστημάτων διανομής πετρελαιοειδών Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ πλην Νήσου ΘΑΣΟΥ τα οποία θα λειτουργούν εκ περιτροπής τις Νυκτερινές ώρες και τις Κυριακές – Αργίες Θερινής περιόδου (ΜΑΪΟΣ 2010- ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2010  ) με βάση τους σχετικούς και θεωρημένους πίνακες του Σωματείου Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων και Λιπαντικών Ν. Καβάλας οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα  της  παρούσας  απόφασης..
Η ημερήσια λειτουργία των καταστημάτων αυτών (Δευτέρα-Σάββατο), ορίζεται, από  06.00π.μ. έως 22.30 μ.μ., η  δε  εκ περιτροπής  νυκτερινή, από 22.30μ.μ. έως 02.00 π.μ.
Η εκ περιτροπής λειτουργία των καταστημάτων αυτών κατά τις Κυ¬ριακές και λοιπές αργίες, ορίζεται, για μεν τα διημερεύοντα  από τις  06. 00 π.μ. έως και τις 22.30 μ.μ,   για  δε  τα  διανυκτερεύοντα από τις 22.30μ.μ έως και τις 02.00π.μ..
Για το από 02.00 π.μ. μέχρι 06.00 π.μ. χρονικό διάστημα για όλες  τις  ημέρες της  εβδομάδος, ορίζεται   άνοιγμα  πρατηρίου  υγρών  καυσίμων  προαιρετικά  οιουδήποτε επιθυμούντος πρατηριούχου.
Όποιος παραβαίνει τις διατάξεις του αρ,22 του Ν. 3054/02 και της ΚΥΑ 7148/ 05 τιμωρείται κατά τη διάταξη του αρ. 458 του Ποινικού Κώδικα». Επίσης του επιβάλλονται διοικητικές κυρώσεις του αρ. 17 του Ν.3054/02.
Οι Πρατηριούχοι υποχρεούνται να αναρτούν πίνακες διημερευόντων – διανυκτερευόντων καταστημάτων  για διευκόλυνση του κοινού.
Ως προς την λειτουργία των αυτόματων μηχανημάτων πώλησης υγρών καυσίμων, αυτά δύνανται  να λειτουργούν και πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας χωρίς προσωπικό ενόψει του ιδιαίτερου χαρακτήρα τους και του τρόπου λειτουργίας τους κι εξαιρούμε αυτά από το προβλεπόμενο ωράριο λειτουργίας πρατηρίων υγρών καυσίμων, όπως αυτό ορίζεται σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση του Νομάρχη Καβάλας.»

Πηγή : www.kavalanet.gr

eXTReMe Tracker