Σε εταιρία με μέτοχο τον Μάκη Ψωμιάδη νοικιάστηκε ο «Βράχος»

6 Μαΐου, 2010

Πριν από έξι περίπου μήνες ο Δήμος Καβάλας ξεκίνησε την προβλεπόμενη από το Νόμο διαδικασία για την ανεύρεση νέου μισθωτή του Δημοτικού καταστήματος «Βράχος», στην αρχή της ακτής της Καλαμίτσας.
Η διαδικασία διήρκησε αρκετό καιρό εξαιτίας του ότι ο Δήμος Καβάλας έβαλε ειδικούς όρους και προϋποθέσεις για τη χρήση του καταστήματος.
Οι προηγούμενοι μισθωτές αποχώρησαν μετά από πολυετή χρήση του καταστήματος που άφησε την δική της θετική ιστορία στην Καβάλα.
Χθες, μετά από πολύ καιρό αναμονής, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου ανοιχτός πλειοδοτικός διαγωνισμός, όπου το κατάστημα που είναι γνωστό με το όνομα «Βράχος» νοικιάστηκε σε εταιρία που εκπροσωπήθηκε την ώρα του ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού από τον επιχειρηματία Μάκη Ψωμιάδη.
Παρά τις αντίθετες προσδοκίες και την έντονη φημολογία που υπήρξε για καιρό, αυτοί που προσήλθαν στον διαγωνισμό αυτό ήταν λίγοι. Ήταν η εταιρία Ενοποίηση ΕΠΕ, εταιρία νέων επιχειρηματιών της Καβάλας και η εταιρία PGS με εκπρόσωπο και μέτοχο τον Μάκη Ψωμιάδη, ο οποίος αναπτύσσει παρεμφερή δραστηριότητα σε διάφορα σημεία της χώρας.
Αρχική τιμή στον πλειοδοτικό διαγωνισμό ήταν το ποσό των 2500 ευρώ. Μετά από μία ιδιαίτερα σύντομη διαδικασία διάρκειας πέντε λεπτών το κατάστημα «Βράχος» νοικιάστηκε στην εταιρία PGS με το ενοίκιο των 3000 ευρώ ανά μήνα. Για να επικυρωθεί η χθεσινή διαδικασία πρέπει να εγκριθούν από την Δημαρχιακή Επιτροπή τα πρακτικά της.
Και οι δύο πάντως εταιρίες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και τηρούσαν τις προϋποθέσεις κατέθεσαν εκτός των άλλων το προβλεπόμενο επιχειρηματικό πλάνο. Αν το εν λόγω κατάστημα νοικιαστεί από την εταιρία PGS θα μετατραπεί σε εστιατόριο πολυτελείας, ενώ το μπαράκι στο υπόγειο, πλησίον της θάλασσας, κατά πάσα πιθανότητα θα λειτουργήσει όπως και τα προηγούμενα χρόνια, ως μπαράκι για την εξυπηρέτηση των λουόμενων.
Ο επιχειρηματίας Μάκης Ψωμιάδης έχει ήδη προετοιμαστεί για την μετατροπή του «Βράχου» σε εστιατόριο πολυτελείας και υπολογίζεται ότι αν η επένδυση αυτή πάρει το τελικό πράσινο φως από το Δήμο Καβάλας θα πλησιάσει το 1 εκατομμύριο ευρώ, ενώ στόχος του επιχειρηματία είναι το κατάστημα να λειτουργήσει άμεσα.
Από κτιριακής βέβαια πλευράς το κατάστημα δεν είναι και στην καλύτερη του κατάσταση. Ο προηγούμενος μισθωτής λειτουργούσε μεν το κατάστημα, όμως η τελευταία ανακαίνιση των χώρων έγινε πριν από πολλά χρόνια. Γι’ αυτό άλλωστε και το κόστος της επένδυσης είναι ιδιαίτερα υψηλό.
Ο κ. Ψωμιάδης που γνωρίζει το αντικείμενο υποστηρίζει σε συνεργάτες του ότι έχει στόχο να φτιάξει εστιατόριο που δεν υπάρχει παρόμοιο του στην Καβάλα και βιάζεται για αυτό το γεγονός ώστε να προλάβει το καλοκαίρι.
Γύρω από τον «Βράχο» και την εκμίσθωση του παρενέβη ως προς τους όρους του διαγωνισμού και η Περιφέρεια-τους οποίους και ενέκρινε-οι οποίοι είχαν αρχικά καθοριστεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας.

Πηγή: www.proininews.gr

eXTReMe Tracker