Εκδήλωση ανοιχτής εκπαίδευσης πολιτών στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ)

1 Νοεμβρίου, 2013

Εκδήλωση ανοιχτής εκπαίδευσης πολιτών στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ)

Εκδήλωση ανοιχτής εκπαίδευσης     πολιτών στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ)

Ημερομηνία :Έναρξη 02/11/2013 Λήξη 02/11/2013    Ώρα 10:00

Τόπος διεξαγωγής :Πλατεία Καπνεργάτη Είδος εκδήλωσης :Αλλο

Ο Δήμος Καβάλας και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, σε συνεργασία με τους εξειδικευμένους επιστήμονες – διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ διοργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση εκπαίδευσης πολιτών όλων των ηλικιών στην ΚΑΡΠΑ.

Είναι η δεύτερη κατά σειρά εκδήλωση που στηρίζει ο Δήμος Καβάλας ως συνδιοργανωτής, μετά από αυτήν του ΕΚΑΒ Καβάλας στις 16 Οκτωβρίου 2013 κατά τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Επανεκκίνησης Καρδιάς, εκτιμώντας ότι η εκπαίδευση των πολιτών λειτουργεί καθοριστικά ώστε να σωθούν ανθρώπινες ζωές από βέβαιο θάνατο.

Η εκπαίδευση των πολιτών αφορά τη βασική υποστήριξη της ζωής σε ενήλικες και παιδιά καθώς και την αντιμετώπιση της πνιγμονής σε βρέφη και παιδιά. Η εξάσκηση των εκπαιδευομένων θα πραγματοποιηθεί σε πραγματικές συνθήκες στο έδαφος, σε συνθήκες εξομοίωσης πραγματικού περιστατικού με τη χρήση προπλασμάτων (κούκλες) φυσικών διαστάσεων, ενώ η εκπαίδευση θα γίνει σε ατομικό επίπεδο για κάθε ενδιαφερόμενο δημότη ξεχωριστά.

Τέσσερεις εθελοντές, εξειδικευμένοι επιστήμονες – διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ συμμετέχουν στην εκδήλωση της Καβάλας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013, στην πλατεία Καπνεργάτη από τις 10.00 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανοιχτή εκπαίδευση του κοινού στη βασική υποστήριξη στη ζωή σε ενήλικες και παιδιά, η δημιουργία ερεθισμάτων για αναζήτηση πληροφοριών σε θέματα διάσωσης της ζωής, η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή σε εθελοντική ομάδα εργασίας.

Πηγή:www.kavala.gov.gr

eXTReMe Tracker