ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ Έτοιμη η μελέτη για την ανάπλαση του Δ.Α.Κ. στην Καλαμίτσα, αναζητείται η πηγή χρηματοδότησης του έργου

7 Μαΐου, 2010

Μία σειρά παρεμβάσεων που θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα του περιβάλλοντα χώρου του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου «Αλεξάνδρα Δήμογλου» στην Καλαμίτσα, προβλέπει η μελέτη για την ανάπλαση του χώρου, που συντάχθηκε από μία ομάδα νέων Καβαλιωτών μηχανικών για λογαριασμό του Δήμου Καβάλας. «Η ιδέα για την ανάπλαση προέκυψε πριν από ένα χρόνο περίπου. Είχαμε κατέβει, εγώ, ο δήμαρχος και η διευθύντρια των δημοτικών γυμναστηρίων στην Αθήνα και συγκεκριμένα στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, με σκοπό να αναζητήσουμε χρηματοδότηση για κάποιες εργασίες στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» και στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» στην Καλαμίτσα. Μας είπαν να ετοιμάσουμε μία ολοκληρωμένη πρόταση και να την καταθέσουμε. Έτσι, αρχίσαμε να σκεφτόμαστε πως θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε αυτή την έκταση των 38 στρεμμάτων και να δημιουργήσουμε ένα αθλητικό κέντρο στη δυτική πλευρά της πόλης. Θέλαμε, επίσης, αυτό το κέντρο να έχει και άλλες χρήσεις, όπως αναψυχής και ξεκούρασης για τους δημότες», είπε στον «Κ.Τ.» ο πρόεδρος των Γυμναστηρίων του Δήμου Καβάλας, Τάσος Σμυρλόγλου.

Καινούργια γήπεδα τένις και μία παιδική χαρά για τα ΑμΕΑ
Η μελέτη βασίστηκε σε δύο κατευθυντήριες γραμμές. Η πρώτη ήταν η αύξηση των χώρων άθλησης για τους αθλητές των Σωματείων αντισφαίρισης (τένις). Σύμφωνα με τη μελέτη, θα κατασκευαστούν τέσσερα ακόμα γήπεδα αντισφαίρισης, στο χώρο που βρίσκεται σήμερα το γήπεδο ποδοσφαίρου. «Η αρχική ιδέα, ήταν να κατασκευαστεί ένα γήπεδο ποδοσφαίρου κανονικών διαστάσεων με συνθετικό χλοοτάπητα, αλλάζοντας τη χωροθέτηση. Όμως, έτσι θα χάναμε κάποιους κοινόχρηστους χώρους, ενώ το κόστος για την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα ήταν υψηλό. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να ολοκληρώσουμε τις υποδομές για το τένις», σημείωσε ο Τάσος Σμυρλόγλου. Εκτός από τα τέσσερα καινούργια γήπεδα, οι ασχολούμενοι με την αντισφαίριση θα αποκτήσουν και καινούργια αποδυτήρια. Πρόκειται για ένα κτίσμα, σχήματος Γ, το οποίο θα κατασκευαστεί ανάμεσα στις δύο σημερινές εγκαταστάσεις με τα γήπεδα, στην ανατολική πλευρά του Κέντρου. Η καινοτομία, είπε ο Τάσος Σμυρλόγλου, θα αφορά στην κατασκευή ενός παιδότοπου για άτομα με κινητικά προβλήματα και αναπηρίες, στο χώρο που υπάρχει το γήπεδο χειροσφαίρισης (χάντμπολ). «Πρόκειται για μία πρωτότυπη κατασκευή. Τέτοια υπάρχει μόνο μία στην Αθήνα. Έχουμε συζητήσει με τους Συλλόγους ατόμων με ειδικές ανάγκες της πόλης και ήταν θετικοί. Το μόνο που μας ζήτησαν ήταν, να είναι προσβάσιμος ο χώρος αυτός για τα ΑμΕΑ».

Αλλαγές και στην εξωτερική επιφάνεια του κλειστού γυμναστηρίου
Παρεμβάσεις, επίσης, προβλέπονται και για το κλειστό γυμναστήριο. Αυτές, όμως, θα αφορούν στην εξωτερική επιφάνειά του. Η κυριότερη, θα είναι η κατασκευή χώρων υγιεινής από την πλευρά της ανατολικής εισόδου του γυμναστηρίου. Επίσης, θα τοποθετηθούν καινούργιες περσίδες για το φωτισμό και τη σκίαση του εσωτερικού του γυμναστηρίου, ενώ μπροστά από την κεντρική είσοδο, προβλέπεται η δημιουργία ενός χώρου αναψυχής και ενός ακόμα παιδότοπου. Τέλος, περιμετρικά της έκτασης θα διαμορφωθεί ένα «μονοπάτι» για τρέξιμο, περίπατο, ή ποδηλασία. «Δεν γνωρίζω εάν θα καταφέρουμε να βρούμε και πότε, χρηματοδότηση για να υλοποιήσουμε την μελέτη αυτή. Έχουμε απευθυνθεί στη Γ.Γ.Α., στον Ο.Π.Α.Π., ενώ υπάρχει και η λύση της χρηματοδότησης από τους πόρους του Δήμου. Το σίγουρο είναι, ότι έχουμε, πλέον, έναν «μπούσουλα», τον οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όταν θα αποφασίσουμε να κάνουμε κάτι στην Καλαμίτσα», σχολίασε ο πρόεδρος των Γυμναστηρίων του Δήμου Καβάλας. Η μελέτη ανάπλασης του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου «Αλεξάνδρα Δήμογλου», επρόκειτο να παρουσιαστεί στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας.

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker