Δωρεά του κτιρίου της οδού Βενιζέλου στο Δήμο Καβάλας από τον Γιώργο και τη Θάλεια Αστεριάδη

7 Μαΐου, 2010

Υπεγράφη χθες από το δήμαρχο Κωστή Σιμιτσή, το ζεύγος Γιώργου και Θάλειας Αστεριάδη και τους πληρεξούσιους δικηγόρους, το συμβόλαιο δωρεάς του κτιρίου επί της οδού Βενιζέλου. Ο δήμαρχος μετά το τέλος της συνάντησης με τους δωρητές έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Γιώργος Αστεριάδης είναι ένας άνθρωπος που αγαπά την Καβάλα. Η πόλη σήμερα έχει πολλά άξια τέκνα που κατά καιρούς την έχουν ευεργετήσει είτε με δωρεές, είτε ακόμα με τη δουλειά τους. Με τη σημαντική δωρεά του Γιώργου και της Θάλειας Αστεριάδη, προστίθεται στον κατάλογο των δωρητών το όνομα μιας μεγάλης και ιστορικής οικογένειας του τόπου. Εύχομαι η χειρονομία αυτή να βρει και άλλους μιμητές για να μπορέσουμε σε αυτές τις δύσκολες εποχές να τονίσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η Καβάλα διατηρεί την κοινωνική της συνοχή, διατηρεί δυνατή την αγάπη των Καβαλιωτών προς την πόλη, διατηρεί το αίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Το διαμέρισμα, στον πέμπτο όροφο του κτιρίου, που δωρίθηκε αυτούσιο στο Δήμο θα χρησιμοποιηθεί για πολιτιστική χρήση και προς όφελος των νέων της πόλης. Όσον αφορά τα υπόλοιπα διαμερίσματα του κτιρίου, τα οποία είναι κατά 50% συγκυριότητα θα συζητήσουμε με τη συνιδιοκτήτρια τους τρόπους χρήσης και αξιοποίησή τους.

Παράλληλα, με τη δωρεά αυτή διατηρείται και σώζεται ένα κτίσμα με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική αξία και φυσιογνωμία, δεδομένου ότι κατασκευάστηκε από το Χρήστο Μπάτση και παρουσιάζει την εξέλιξη της αστικής αρχιτεκτονικής στην πόλη μας».

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker