ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΒΑΛΑΣ Υπογράφηκε η άδεια λειτουργίας της νέας Μονάδας Χρόνιας Αιμοκάθαρσης στο Πολύστυλο Καβάλας

10 Μαΐου, 2010

Στην περαιτέρω ενίσχυση των υφισταμένων δομών υγείας, θα συμβάλει η έναρξη λειτουργίας της νέας Μονάδας Χρόνιας Αιμοκάθαρσης «ΑKESIOS» που έχει ανεγερθεί στο Πολύστυλο, οι δαπάνες κατασκευής και εξοπλισμού της οποίας ξεπέρασαν τα 3.000.000, δίνοντας πολύτιμη οικονομική ανάσα σε επιχειρήσεις του νομού.
Την Παρασκευή 30-4-2010 ο Νομάρχης Καβάλας υπέγραψε την άδεια Λειτουργίας της Μονάδας αφού είχε προηγηθεί η απόφαση του ΚΕΣΥ (Κεντρικό Επιστημονικό Συμβούλιο Υγείας) για την επιστημονική διασύνδεση της Μονάδας με το Νοσοκομείο Καβάλας.
Κατά το προηγούμενο διάστημα και σε αναμονή της εκδόσεως της αδείας λειτουργίας στην Μονάδα είχαν ήδη τοποθετηθεί και είχαν ήδη γίνει όλες οι απαιτούμενες δοκιμές καλής λειτουργίας του μηχανολογικού- ιατρικού εξοπλισμού.
Αξίζει να σημειωθεί η υποδειγματική συνεργασία των εμπλεκομένων υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, οι ιθύνοντες των οποίων συνέβαλαν τα μέγιστα στην όσο το δυνατό συντομότερη ολοκλήρωση των διαδικαστικών για την έκδοση των οικοδομικών αδειών αλλά και της υποβολής των δικαιολογητικών στο υπουργείο Υγείας.
Η αποτελεσματική λειτουργία της μονάδας προϋποθέτει την στελέχωσή της με άκρως εξειδικευμένο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό στον τομέα της παροχής υπηρεσιών υψηλού επιπέδου σε νεφροπαθείς, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία που διέπει τις μονάδες αυτού του είδους, καθώς απευθύνεται σε ασθενείς με ιδιαίτερα προβλήματα, τα οποία απαιτούν εξειδικευμένη αντιμετώπιση.
Η μονάδα σε πλήρη λειτουργία (τρεις βάρδιες) θα εξυπηρετεί 120 ασθενείς, γεγονός που σημαίνει πως ο αριθμός των νοσηλευτών θα φθάσει τους τριάντα.
Είναι πασιφανές πως η συγκεκριμένη μονάδα χρόνιας αιμοκάθαρσης «ΑKESIOS» έρχεται να λειτουργήσει συμπληρωματικά στο Κρατικό Νοσοκομείο Καβάλας καθώς θα συμβάλει στην αποφυγή της ταλαιπωρίας που υφίστανται οι ασθενείς του νομού, οι οποίοι, προκειμένου να προβούν στις αναγκαίες διαδικασίες αιμοκάθαρσης είναι υποχρεωμένοι να διανύουν αρκετές δεκάδες χιλιομέτρων κάθε εβδομάδα, δύο και τρεις φορές, απευθυνόμενοι σε νοσηλευτικά ιδρύματα και μονάδες αιμοκάθαρσης της Θεσσαλονίκης ή των υπολοίπων όμορων νομών .
Επιπλέον, ο νομός Καβάλας αποκτά ένα ακόμη πολύ σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα ως τουριστικός προορισμός, αφού παρέχεται η δυνατότητα σε νεφροπαθείς από όλο τον κόσμο να τον επιλέξουν για τις διακοπές τους καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου, δεδομένου ότι θα μπορούν να τις απολαμβάνουν και να τις συνδυάσουν με τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που θα τους προσφέρει η μονάδα χρόνιας αιμοκάθαρσης«ΑKESIOS», συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό και στη δημιουργία δορυφορικών νέων θέσεων εργασίας, αλλά και την περαιτέρω προβολή του νομού και των τουριστικών του περιοχών.

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker