1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ Εκδήλωση για τα 80 χρόνια λειτουργίας του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Καβάλας

11 Μαΐου, 2010

Την Τετάρτη 12 Μαΐου στις 19.30 το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας στο προαύλιο του κτιρίου, πραγματοποιεί εκδήλωση για τα 80 χρόνια λειτουργίας του. Το Σχολείο κτίστηκε την περίοδο 1930-1934, στην ιστορική συνοικία της Παναγίας, στη σκιά του Φρουρίου (Κάστρου) Το κτίσιμο του στη συγκεκριμένη περιοχή ήταν μια δύσκολη υπόθεση καθώς τα οικοδομικά υλικά μεταφέρονταν με βάρκες από τη θάλασσα. Ωστόσο οι κάτοικοι της περιοχής εργάστηκαν σκληρά και εκπλήρωσαν τον ιερό σκοπό τους που ήταν το « χτίσιμο ενός σχολείου »: του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Καβάλας.

Σήμερα το Σχολείο προσπαθεί να ανταποκριθεί στο σημαντικό σύγχρονο ρόλο του με το να είναι ένας χώρος δημιουργίας για τους μαθητές και ένας οργανισμός ανοιχτός για τους πολίτες που αφουγκράζεται τον παλμό της κοινωνίας. Σ αυτό το πλαίσιο λειτουργίας του θα πραγματοποιηθεί λοιπόν μια εκδήλωση ως φόρος τιμής στην ιστορική διαδρομή του Σχολείου και τους ανθρώπους του που αποτελεί μια πολύχρονη πορεία προσφοράς και δημιουργίας.

Είστε όλοι καλεσμένοι σε μια εκδήλωση που θα συνδέσει το χτες με το σήμερα… γιατί μ’ αυτά φτιάχνεται ένα ελπιδοφόρο αύριο.

Πληροφορίες Καρτάλης Νικόλαος 2510222164 & 6974282288

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker