ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ 3η Συνάντηση των Τοπικών Ομάδων Εργασίας του Έργου InTourAct

2 Δεκεμβρίου, 2013

Τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί η 3η συνάντηση των τοπικών θεματικών Fora του Έργου InTourAct / Σχέδια δράσης για την ανάπτυξη ολοκληρωμένου τουρισμού με στόχο την αριστεία στην περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης

 

 

Τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί η 3η συνάντηση των τοπικών θεματικών Fora του Έργου InTourAct / Σχέδια δράσης για την ανάπτυξη ολοκληρωμένου τουρισμού με στόχο την αριστεία στην περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος του Στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία»: South East Europe (Νοτιοανατολική Ευρώπη). Σε συνέχεια της 2ης τεχνικής συνάντησης των μελών των τοπικών Θεματικών Ομάδων Εργασίας, κατά την οποία έγινε αναλυτική παρουσίαση του ερωτηματολογίου καταγραφής προτάσεων των εμπλεκόμενων τοπικών φορέων της Καβάλας καθώς και συζήτηση – παρουσίαση των προτάσεων των φορέων, στην επικείμενη 3η τεχνική συνάντηση:

1. θα παρουσιαστεί η παρούσα κατάσταση στον τομέα του τουρισμού στην Καβάλα / ανάλυσης SWOT, που καταρτίστηκε με βάση τις προτάσεις των μελών του τοπικού forum για την προώθηση βιώσιμου τουρισμού στην περιοχή.

2. θα συζητηθούν και θα αξιολογηθούν/ ιεραρχηθούν οι προτάσεις που κατατέθηκαν από τα μέλη των Θεματικών Ομάδων Εργασίας για την ωρίμανση έργων που θα συμβάλλουν στην κατεύθυνση αυτή. Στόχος είναι να επιλεγούν 1-2 έργα ανά Θεματική , τα οποία θα συμπεριληφθούν στην κατάρτιση του τοπικού Σχεδίου Δράσης για την ανάπτυξη Ολοκληρωμένου και Βιώσιμου Τουρισμού με στόχο την αποσυμπίεση των γνωστών τουριστικών προορισμών και τη σύνδεση τους με την ενδοχώρα και τους λιγότερο γνωστούς / εναλλακτικούς προορισμούς. Παράλληλα οι προτάσεις / έργα που θα επιλεγούν θα αποτελέσουν τα έργα αιχμής για την επόμενη προγραμματική περίοδο (Σ.Ε.Σ. 2014-2020), τα οποία θα προωθηθούν για ένταξη προς χρηματοδότηση.

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Κωνσταντίνος Σιμιτσής, ο οποίος και θα χαιρετίσει την συνάντηση ανέφερε ότι «για τα επόμενα χρόνια ο τουρισμός θα αναπτύσσεται με ταχύτερους ρυθμούς σε σχέση με την ελληνική οικονομία. Συνεπώς, η υλοποίηση ενεργειών προβολής του τοπικού τουριστικού προϊόντος και σχεδιασμού έργων και παρεμβάσεων ικανών να αναδείξουν την περιοχή του Δήμου Καβάλας σε ολοκληρωμένο τουριστικό προορισμό αποτελούν πλέον βασική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής».

 

Πηγή: www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker