Σε πλήρη λειτουργία οι δομές του Δήμου Καβάλας για την αντιμετώπιση της φτώχειας Υλοποιούνται από το εταιρικό κοινωνικό σχήμα «ΣτηρίΖΩ».

5 Δεκεμβρίου, 2013

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η λειτουργία των δομών του Δήμου Καβάλας, που στόχο έχουν τη στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. H προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τις κοινωνικές δομές άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», που υλοποιούνται από τον δήμο Καβάλας και το εταιρικό κοινωνικό σχήμα «ΣτηρίΖΩ», με συντονιστή τον σύλλογο για το παιδί και την οικογένεια «ΠΝΟΗ», λήγει στις 6 Δεκεμβρίου. Για την έναρξη λειτουργίας των δομών μίλησαν σήμερα το πρωί σε συνέντευξη τύπου, ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής, η πρόεδρος του συλλόγου ΠΝΟΗ Ιωάννα Χατζηβαρύτη, η πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Κατερίνα Γεροστεργίου, ο πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Στέλιος Σχοινάκης, και ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας.

 

Ο δήμαρχος Καβάλας αναφερόμενος στην ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων των ωφελούμενων είπε ότι αυτές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τις υποβάλλουν στο γραφείο διαμεσολάβησης της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας.

 

Σημείωσε ότι οι δομές οι οποίες τρέχουν είναι συγκεκριμένες. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ο Λαχανόκηπος, η Τράπεζα Χρόνου και το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο.

 

Εξηγώντας το ποιοι είναι δικαιούχοι ανέφερε ότι είναι οι άποροι κάτοικοι του Δήμου, δηλαδή οι κάτοικοι που ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας. Έφερε ως παράδειγμα ένα ζευγάρι με παιδί που έχει ετήσιο εισόδημα, όχι πάνω από 7500.

 

Ένα άλλο κριτήριο είναι το να είναι κάποιος άνεργος, καθώς και το να είναι κάποιος άστεγος, με την έννοια ότι αδυνατεί να λειτουργήσει ένα ενοικιαζόμενο σπίτι.

 

Ο κ. Σιμιτσής στάθηκε ιδιαίτερα στο ότι το πρόγραμμα έχει και την κατεύθυνση ενημέρωσης του κόσμους, δηλαδή των δυνητικών χορηγών. Επεσήμανε μάλιστα, ότι μέχρι τώρα υπήρξε παρά πολύ μεγάλη βοήθεια από τον κόσμο, κυρίως από απλούς συμπολίτες μας που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους και ότι έκαναν το έκανα καθαρά από αγάπη προς τον συνάνθρωπο.

 

Έτσι, ο κ. Σιμιτσής έκανε λόγο για πλούσιο απόθεμα εθελοντισμού αλλά και τον στόχο να ζητηθεί η βοήθεια ολοένα και περισσότερων εθελοντών.

 

Η κ. Χατζηβαρύτη τόνισε την ενεργή συμμετοχή στο πρόγραμμα, των οφελούμενων. Έφερε ως παράδειγμα το ότι αφού για παράδειγμα μπορούν να τρέφονται από τα προϊόντα που θα παράγουν στον λαχανόκηπο 50 στρεμμάτων που θα λειτουργήσει στον Αμυγδαλεώνα, ενώ με κάρτα, αξίας έως 50 ευρώ, θα έχουν την δυνατότητα να ψωνίζουν για όλο τον μήνα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

 

Η κ Γεροστεργίου επισήμανε ότι μέχρι και σήμερα οι αιτήσεις στο γραφείο διαμεσολάβησης έφτασαν τις 400, ενώ αναφέρθηκε και στην διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν όσοι θέλουν να υποβάλλουν αιτήσεις. Εξήγησε στο πλαίσιο αυτό, ότι σε ότι αφορά τους ανέργους, δεν αρκεί μόνο η κάρτα ανεργίας, αλλα χρειάζεται επίσης και βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ.

 

Ο πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ», Στέλιος Σχοινάκης αναφέρθηκε στην δομή της «Τράπεζας Χρόνου» που θα βοηθήσει τους ωφελούμενους στην ανταλλαγή πληροφοριών, ενώ κ. Δέμπας σημείωσε ότι το Εμπορικό Επιμελητήριο έρχεται να ευαισθητοποιήσειί συγκεκριμένα μέλη του και επιχειρήσεις που μπορούν να προσφέρουν ενεργή στήριξη.

 

Πηγή: www.komanews.gr

eXTReMe Tracker