Άννα Σπανδώνη, Πρόεδρος Δημοτικών Παιδικών Σταθμών «Από την 1η Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσει κανονικά ο Παιδικός Σταθμός της οδού Εκάβης»

21 Μαΐου, 2010

Καλύτερη από κάθε άλλη φορά χαρακτηρίζει η Άννα Σπανδώνη την κατάσταση στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Καβάλας. Η Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών, τόνισε ότι έχει διευθετηθεί το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν μέχρι πέρυσι, σχετικά με την αδειοδότηση των Παιδικών Σταθμών. Η συγκεκριμένη προσπάθεια είχε ξεκινήσει από το Νοέμβριο του 2008, όταν διαπιστώθηκε ότι είχε ορθωθεί ένας «απροσπέλαστος τοίχος» για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου.

Πιο συγκεκριμένα η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε πρόπερσι το καλοκαίρι, όταν για πρώτη φορά ξεκίνησε η εφαρμογή του προγράμματος του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, στο οποίο έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν γονείς με εξηρτημένη εργασία με ιδιώτες. Ουσιαστικά μιλάμε για άτομα που έχουν ένα περιορισμένο εισόδημα. Τότε είχαν καταβληθεί προσπάθειες για να ενταχθούν σε αυτό το πρόγραμμα, οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Καβάλας, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Σύμφωνα με την Άννα Σπανδώνη, από τότε ξεκίνησε η διαδικασία προετοιμασίας των όρων και των προϋποθέσεων που συνοδεύουν τα κτίρια των Παιδικών Σταθμών. «Φέτος θα ενταχθούμε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ», δήλωσε η Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών.

Από εκεί και πέρα και πάντα αναφορικά με τους Παιδικούς Σταθμούς, ο Δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής, δήλωσε ό, τι εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών, έστω και με μικρή καθυστέρηση, το πρόγραμμα προμηθειών των Παιδικών Σταθμών.

Όσον αφορά τον Παιδικό Σταθμό στην οδό Εκάβης, η Άννα Σπανδώνη, τόνισε ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα είναι έτοιμος και θα λειτουργήσει κανονικά από το Σεπτέμβριο. Γι’ αυτό το λόγο η Άννα Σπανδώνη θα επισκεφτεί τον Παιδικό Σταθμό της οδού Εκάβης, προκειμένου να προχωρήσουν κάποια θέματα που αφορούν τον εξοπλισμό του σταθμού.

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker