Περισσότεροι από 1.000 επισκέπτες το Σαββατοκύριακο στην Καβάλα για τους αγώνες κολύμβησης και Kick Boxing

26 Μαΐου, 2010

Πλούσιο, από αθλητικές διοργανώσεις, θα είναι το Σαββατοκύριακο αυτό για την πόλη της Καβάλας, η οποία θα γίνει το επίκεντρο της Ελλάδας φιλοξενώντας γύρω στους 1.000 ξένους επισκέπτες. Η αρχή θα γίνει σήμερα το πρωί στο κλειστό κολυμβητήριο, όπου θα διεξαχθούν οι πανελλήνιοι αγώνες κολύμβησης προαγωνιστικών κατηγοριών, με την επωνυμία: «Καβάλα Junior 2010». Αύριο, επίσης, στο κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου «Αλεξάνδρα Δήμογλου» στην Καλαμίτσα, θα πραγματοποιηθούν οι διασυλλογικοί αγώνες Kick Boxing Βορείου Ελλάδας, με την ονομασία: “Glory Cup 2”.

Οι κολυμβητικοί αγώνες «Καβάλα Junior 2010»Και στις δύο διοργανώσεις ο Δήμος Καβάλας συνεισέφερε, είτε με την παραχώρηση του κλειστού γυμναστηρίου της Καλαμίτσας, είτε ως συνδιοργανωτής. «Σε περιόδους κρίσης, η διαχείριση του δημοτικού χρήματος πρέπει να απευθύνεται δύο φορές πιο προσεκτικά σε εκδηλώσεις, δραστηριότητες και ενέργειες, οι οποίες λειτουργούν πολλαπλασιαστικά υπέρ της τοπικής οικονομίας και των τοπικών συμφερόντων», σημείωσε ο δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες, με αφορμή τη διεξαγωγή των κολυμβητικών αγώνων των προαγωνιστικών κατηγοριών. «Με πολύ μεγάλη χαρά και ικανοποίηση αποδεχθήκαμε στο Δήμο Καβάλας και στη «Δημωφέλεια», την πρόταση του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας για τη διοργάνωση διημερίδας για τις προαγωνιστικές κατηγορίες, η οποία θα διεξαχθεί στο κλειστό κολυμβητήριο της πόλης μας. Σε δύο ημέρες θα έχουμε περίπου 500 αθλητές και μαζί μ’ αυτούς, συνοδούς και επισκέπτες», πρόσθεσε και συνέχισε: «Για εμάς το κριτήριο είναι διπλό. Από τη μία πλευρά, σαφώς και πρέπει να βοηθήσουμε ένα δραστήριο Σύλλογο, ο οποίος έχει κάνει μία καλή πρόταση και από την άλλη πλευρά, να συμβάλλουμε ώστε αυτή η πρόταση να έχει ευρύτερες θετικές επενέργειες για το κοινωνικό σύνολο και την πόλη. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι θα συνδράμουν σ’ αυτό το εγχείρημα και να δηλώσω, ότι ο Δήμος Καβάλας θα βρίσκεται δίπλα στις τοπικές δυνάμεις που έχουν τέτοιες ιδέες». Ο δήμαρχος Καβάλας επεσήμανε, ακόμα, ότι με τη διοργάνωση αγώνων αποκτάει ζωή και το κλειστό κολυμβητήριο, το οποίο λειτουργεί σε full ρυθμό και έχει ήδη ξεπεράσει τους 1.000 αθλούμενους.Εκ μέρους του Ν.Ο.Καβάλας μίλησε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Γιάννης Καραβάς, ο οποίος σημείωσε ότι οι συμμετοχές στους αγώνες ξεπέρασαν τις προσδοκίες του ίδιου και των συνεργατών του. «Δεν φανταζόμασταν ότι σε μία διοργάνωση που γίνεται για πρώτη φορά, θα είχε τον αριθμό των συμμετοχών που προαναφέρθηκε. Η δική μας «αγωνία» είναι, πλέον, να έχουν οργανωτική επιτυχία οι αγώνες. Προσωπικά είμαι πεπεισμένος γι’ αυτό, αφού οι άνθρωποι του κολυμβητικού Τμήματος του Ομίλου έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά και πολύ καλή προετοιμασία. Πιστεύω, επομένως, ότι η διοργάνωση θα κυλήσει κανονικά». Ο πρόεδρος του Ν.Ο.Καβάλας σχολίασε, επίσης, ότι οι ναυταθλητικοί Όμιλοι θα πρέπει να δημιουργήσουν διοργανώσεις από το μηδέν και να τις υποστηρίξουν ώστε να εξελιχθούν σε πετυχημένους θεσμούς. «Θεωρώ ότι μπορούμε να συνεισφέρουμε περισσότερα προς την κατεύθυνση αυτή», συμπλήρωσε. Ο αντιπρόεδρος και έφορος του Τμήματος κλασικής κολύμβησης του Ν.Ο.Καβάλας, Παναγιώτης Ακριτίδης, πρόσθεσε ότι η Καβάλα θα κινείται στους ρυθμούς της κολύμβησης σήμερα και αύριο. Να σημειώσουμε, ότι στους αγώνες θα συμμετέχουν παιδιά ηλικιών 10, 11 και 12 ετών. Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα αρχίσει σήμερα στις 9:30 το πρωί και θα συνεχιστεί στις 5 το απόγευμα. Νωρίτερα, στις 4:30 μ.μ., θα γίνει η τελετή έναρξης. Η διημερίδα θα συνεχιστεί αύριο, από τις 9 το πρωί έως το μεσημέρι.

Πάνω από διακόσιοι αθλητές στην Καλαμίτσα

Αύριο το πρωί, επίσης, στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας θ’ αρχίσουν οι αγώνες Kick Boxing, που θα διοργανώσουν ο Σύλλογος «Μαχητές» Καβάλας και η Ελληνική Ομοσπονδία Kick Boxing. Στους αγώνες αυτούς αναμένεται να συμμετέχουν περισσότεροι από διακόσιοι αθλητές, διαφόρων ηλικιών, από 20 με 25 Συλλόγους της Βόρειας Ελλάδας. Πρόκειται για μία νέα διοργάνωση, με την ονομασία: “Glory Cup”, η οποία φιλοδοξεί να γίνει θεσμός στο χώρο.

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker