“Με επιτυχία στην 1η Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑΜΕΑ, στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο στην Καρδίτσα.”

7 Ιουλίου, 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας “Δημωφέλεια” συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στην 1η Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑΜΕΑ, που πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιουνίου  στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο στην Καρδίτσα. Στο φεστιβάλ Χορού συμμετείχαν απο την Καβάλα το  Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες  (ΚΔΑΠ – ΜΕΑ) της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» με την ομάδα “Άγγιγμα ψυχής”, η Μέριμνα για το Ειδικό Παιδί «Αγία Μαρίνα» με την ομάδα ορίΖΩντας,  το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Καβάλας με την ομάδα “Τα φτερά της ψυχής”  και η Δημοτική Σχολή Χορού της “Δημωφέλεια” που υποστήριξε τις δυο πρώτες ομάδες.

Στο Φεστιβάλ Χορού συμμετείχαν 20 ομάδες από όλη τη χώρα: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο, Σέρρες, Καρδίτσα, με περισσότερα από 250 άτομα.

To Σάββατο 28  Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν οι πρόβες των ομάδων στο διαμορφωμένο χώρο του Κλειστού Δημοτικού Γυμναστηρίου της Καρδίτσας.

Την Κυριακή 29 Ιουνίου οι παραστάσεις ξεκίνησαν στις 10:30 π.μ. στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο, παρουσία πλήθους κόσμου που θέλησε να χειροκροτήσει την προσπάθεια των χορευτών και να  στηρίξει το μοναδικό αυτό για τα ελληνικά δεδομένα εγχείρημα.

Το κοινό, αλλά και οι συμμετέχοντες γοητεύτηκαν από τις ευφάνταστες χορογραφίες, τις ποικίλες μουσικές επιλογές και τα πολύχρωμα κουστούμια. Κυρίως, όμως συγκινήθηκαν από τη συνύπαρξη στη σκηνή για πρώτη φορά ατόμων με αναπηρίες, που απέδειξε πως η δύναμη της τέχνης μπορεί να διευκολύνει την αισθητική και αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων, χωρίς διακρίσεις.

Οι ομάδες χορού ατόμων με αναπηρία της Καβάλας μέσα από τα χορευτικά τους δρώμενα, μας χάρισαν ένα ηχηρό δίδαγμα ζωής, πως η δύναμη, το πείσμα, τα αγνά συναισθήματα, ο πόνος, η χαρά, η επιθυμία, το όνειρο και η αγάπη, αποτελούν το μεγαλείο της Ζωής, το οποίο όλοι ανεξαιρέτως δικαιούμαστε να απολαύσουμε.

Οι παραπάνω ομάδες της Καβάλας δημιουργήθηκαν ύστερα απότην επιτυχή ολοκλήρωση του σεμιναρίου εκπαίδευσης Χοροθεραπείας/ Χορού – Αναπηρίας, στις 21 και 22 Μαρτίου 2014 που διοργάνωσε η Δημοτική Κοινωφελής  Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια» στη Δημοτική Σχολή Χορού στο Πολιτιστικό Κέντρο “Πυθαγόρα” στην Καβάλα, σε εκπροσώπους φορέων κοινωνικών δομών του Ν. Καβάλας που έρχονται σε επαφή με άτομα με αναπηρία.

eXTReMe Tracker