Ελληνική Αιματολογική Εταιρία: Η σημασία του εθελοντισμού στην αιμοδοσία

28 Μαΐου, 2010

Ολοκληρώθηκε χθες στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας, το τριήμερο των δράσεων της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρίας. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία στην οποία συμμετείχαν ο Δήμος Καβάλας, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας και η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Καβάλας.
Παράλληλα θα πρέπει να θυμίσουμε ότι από προχθές το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας, στη σκηνή που είχε στηθεί από την Ελληνική Αιματολογική Εταιρία οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να δείξουν την ευαισθησία τους, προσφέροντας αίμα, ενώ ιδιαίτερη συμβολική σημασία είχε η παρουσία του 15 Δημοτικού Σχολείου της Ομόνοιας, οι μαθητές του οποίου σχημάτισαν στο κέντρο της πλατείας τη «σταγόνα της ζωής». Το χθεσινό πρόγραμμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης περιλάμβανε τις ομιλίες της Δρ. Παπαδοπούλου Παρασκευή, Αιματολόγου, Διευθύντριας Αιμοδοσίας Γ.Ν. Καβάλας, της Παγώνη Μαρίας, Αιματολόγος, Αιματολογική Λεμφωμάτων Κλινική και ΜΜΜΟ Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Το ρόλο του συντονισμού ανέλαβε ο Θεμιστοκλής Ζεκερίδης, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Χειρουργός, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Καλογιαννίδης Παναγιώτης, Επιμελητής Αιματολογικής Κλινικής και ΜΜΜΟ Γ.Ν. «Γεώργιος Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης. Ένα από τα σημαντικότερα σημεία της εκδήλωσης αποτέλεσαν οι εμπειρίες ζωής των Σάββα Γρηγορίου- Παναγιώτας Κούτλα – Συμεών Μουράτογλου και Γρηγόριου Μουράτογλου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Καβάλας, Νίκος Κούτρας και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Σάββας Κοσμίδης.

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker