ICI-Πρόγραμμα συνεργασίας για την εκπαίδευση

1 Ιουνίου, 2010

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε το  πρόγραμμα  συνεργασίας για την εκπαίδευση(ICI) που αφορά συνεργασία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αυστραλίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Δημοκρατίας της Κορέας στους τομείς της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και της κατάρτισης

Γενικός στόχος είναι η ενίσχυση της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των λαών της ΕΕ και των χωρών εταίρων, στην οποία συμπεριλαμβάνονται η πιο διευρυμένη γνώση των γλωσσών, των πολιτισμών και των θεσμών τους, καθώς και η βελτίωση της ποιότητας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και της κατάρτισης, μέσω της ενθάρρυνσης ισορροπημένων κοινοπραξιών μεταξύ των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και κατάρτισης της ΕΕ και των χωρών εταίρων.

Η υποβολή αιτήσεων επιδότησης στο πλαίσιο της  πρόσκλησης απευθύνεται σε ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και κατάρτισης και σε κοινοπραξίες ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή/και κατάρτισης.

Οι επιλέξιμοι υποψήφιοι πρέπει να είναι εγκαταστημένοι σε μία από τις χώρες εταίρους και σε ένα από τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για το 2010 το πρόγραμμα επικεντρώνεται στη συνεργασία με την Αυστραλία και τη Δημοκρατία της Κορέας.

Η  πρόσκληση αφορά δύο τύπους δράσεων και, συγκεκριμένα, κοινά σχέδια κινητικότητας και προγράμματα απόκτησης κοινών πτυχίων.
Όσον αφορά τα κοινά σχέδια κινητικότητας, παρέχεται στήριξη ώστε να επιτραπεί σε κοινοπραξίες ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και κατάρτισης της ΕΕ και της χώρας εταίρου να υλοποιήσουν κοινά προγράμματα σπουδών και κατάρτισης και να εφαρμόσουν κινητικότητα για τους σπουδαστές και το διδακτικό προσωπικό. Η στήριξη περιλαμβάνει χρηματοδότηση με εφάπαξ ποσά για τη διοίκηση, υποτροφίες για τους σπουδαστές και τα μέλη του ακαδημαϊκού και του διοικητικού προσωπικού. Κοινοπραξία η οποία υποβάλλει αίτηση για κοινό σχέδιο κινητικότητας στο πλαίσιο του «ICI-Πρόγραμμα συνεργασίας για την εκπαίδευση» πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον 3 ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή/και κατάρτισης από 3 διαφορετικά κράτη μέλη και τουλάχιστον 2 τέτοια ιδρύματα από τη χώρα εταίρο. Η μέγιστη διάρκεια των κοινών σχεδίων κινητικότητας είναι 36 μήνες.

Όσον αφορά τα προγράμματα απόκτησης κοινών πτυχίων, παρέχεται στήριξη για την ανάπτυξη και την εφαρμογή προγραμμάτων απόκτησης διπλών/μεικτών ή κοινών πτυχίων. Η στήριξη περιλαμβάνει εφάπαξ χρηματοδότηση για το έργο ανάπτυξης και τη διοίκηση, υποτροφίες για τους σπουδαστές και τα μέλη του ακαδημαϊκού και του διοικητικού προσωπικού. Κοινοπραξία η οποία υποβάλλει αίτηση για πρόγραμμα απόκτησης κοινών πτυχίων στο πλαίσιο του «ICI-Πρόγραμμα συνεργασίας για την εκπαίδευση» πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον 2 ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή/και κατάρτισης από 2 διαφορετικά κράτη μέλη της ΕΕ και τουλάχιστον 2 ιδρύματα από τη χώρα εταίρο. Η μέγιστη διάρκεια των προγραμμάτων απόκτησης κοινών πτυχίων
είναι είναι 48 μήνες
Η έναρξη των δραστηριοτήτων προβλέπεται τον Νοέμβριο του 2010.

Οι αιτήσεις υποψηφιότητας πρέπει να αποσταλούν τόσο στην ΕΕ όσο και στην Αυστραλία (Υπουργείο Παιδείας, Εργασίας και Εργασιακών Σχέσεων της Αυστραλίας – DEEWR) και στη Δημοκρατία της Κορέας (Υπουργείο Παιδείας, Επιστήμης και Τεχνολογίας – MEST).

Οι αιτήσεις υποψηφιότητας εκ μέρους του επικεφαλής ιδρύματος της ΕΕ πρέπει να αποσταλούν στον Εκτελεστικό Οργανισμό Εκπαίδευσης, Οπτικοακουστικών Θεμάτων και Πολιτισμού (EACEA) έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2010. Αιτήσεις που φέρουν σφραγίδα ταχυδρομείου με μεταγενέστερη ημερομηνία δεν θα ληφθούν υπόψη. Οι αιτήσεις αποστέλλονται στην ακόλουθη διεύθυνση:
The Education, Audiovisual and Culture Executive Agency
EU-ICI Call for Proposals 2010
Avenue du Bourget 1
BOUR 02/17
1140 Bruxelles/Brussel
BELGIQUE/BELGIE
Οι αιτήσεις υποψηφιότητας εκ μέρους του επικεφαλής ιδρύματος της ΕΕ πρέπει να υποβάλλονται στο επίσημο έντυπο της αίτησης υποψηφιότητας δεόντως συμπληρωμένες, χρονολογημένες και υπογεγραμμένες από το άτομο που δικαιούται να συνάπτει νομικά δεσμευτικές υποχρεώσεις εκ μέρους του αιτούντος οργανισμού.
Στην Αυστραλία, οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά έγγραφα αποστέλλονται με συστημένη επιστολή στην ακόλουθη διεύθυνση:
Mr Steve Nerlich
Director
Research, Analysis and Europe Section (C72NB3)
Department of Education, Employment and Workplace Relations
GPO Box 9880
Canberra ACT 2601
AUSTRALIA
Στη Δημοκρατία της Κορέας, οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά έγγραφα αποστέλλονται με συστημένη επιστολή στην ακόλουθη διεύθυνση:
ICI Education Co-operation Programme
Youngki YOON, Deputy Director
Global Human Resource Division
Ministry of Education, Science and Technology
55, Sejong-no, Jongno-gu, Seoul
REPUBLIC OF KOREA 110-760

Ο οδηγός υποβολής αιτήσεων και το σχετικό έντυπο αίτησης διατίθενται στον ακόλουθο δικτυακό τόπο:
http://eacea.ec.europa.eu/extcoop/ici-ecp/index_en.htm
Οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν με χρήση του προβλεπόμενου εντύπου αίτησης και να περιλαμβάνουν όλα τα απαιτούμενα παραρτήματα και πληροφορίες.

www.diorismos.gr

eXTReMe Tracker