Συμμετοχή του Καβαλιώτη Διαμαντή Σταγγίδη στη διεθνή έκθεση σύγχρονης τέχνης στην Μόντζα της Ιταλίας

2 Ιουνίου, 2010

Ξεκινά το Σάββατο 5 Ιουνίου 2010, με την συμμετοχή του καβαλιώτη καλλιτέχνη Διαμαντή Σταγγίδη, η διεθνής έκθεση σύγχρονης τέχνης με τίτλο “Shamal , The creative wind” (Σαμάλ, ο άνεμος της δημιουργίας).

H έκθεση διοργανώνεται στο ανάκτορο Villa Tittoni Traversi, στο Ντέσιο της Ιταλικής Μόντζα και θα διαρκέσει από την 5 έως 19 Ιουνίου 2010.
Η έκθεση διοργανώνεται από τον επιμελητή Marcello Cazzaniga της Camaver Kunsthaus International ,στα πλαίσια των δράσεων «Ιστορικά παλάτια» που περιλαμβάνει εκθέσεις σε ιστορικά Ιταλικά κτίρια του 16ου – 18ου αιώνα.
Ο Διαμαντής Σταγγίδης επιστρέφει στην Ιταλία μετά την Μπιενάλε της Φλωρεντίας στην οποία πήρε μέρος το περασμένο Δεκέμβριο. Στην έκθεση συμμετέχει με τέσσερα έργα μεγάλων διαστάσεων 105 Χ 190 εκ., από την ημιτελή ενότητα 24 έργων «Οδύσσεια». Ο καλλιτέχνης εργάζεται πάνω στην ενότητα αυτή περίπου ένα χρόνο και έχει ολοκληρώσει μέχρι τώρα14 έργα. H «Οδύσσεια» θα αποτελείται από
24 έργα διαστάσεων 105 Χ 190 εκ το καθένα, ένα για κάθε ραψωδία. Κάθε έργο έχει εμπνευστεί από το κείμενο της ραψωδίας , από την εικόνα αυτή όμως απέμεινε μόνο η δομή των γραμμών και η κατανομή της έντασης στην επιφάνεια του πίνακα. Στην συνέχεια η αφηρημένη πλέον εικόνα επεξεργάστηκε αλλού με διαλυμένη και αλλού με πηχτή μπογιά, τοποθετημένη ενστικτωδώς αλλά πάντα με την κυριαρχία των βασικών χρωμάτων και οριστικοποιήθηκε το έργο.
Villa Tittoni Traversi, Μόντζα, Μιλάνο – Ιταλία
Από 5 έως 19 Ιουνίου 2010

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Σάββατο 15.30 – 19.00

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker