Διακρίσεις μαθητών της δημοτικής σχολής χορού Καβάλας σε διαγωνισμούς

7 Μαΐου, 2015

Η Δημοτική Σχολή Χορού Καβάλας της «Δημωφέλεια» και το πρόγραμμα «Κίνηση και Χορός» της Νέας Καρβάλης συμμετείχαν για ακόμα μια χρονιά στον Διεθνή Διαγωνισμό Αθλητικού Χορού Salonika Open, που διεξήχθη για 8η χρονιά στο PAOK SPORTS ARENA (Παλατάκι) Θεσσαλονίκης, στις 25-26 Απριλίου 2015, και στον 9ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Έντεχνου Χορού “Ευ Δημιουργείν 2015”, που πραγματοποιήθηκε στο «Χώρο Τεχνών» στη Βέροια, από την Παρασκευή 24 Απριλίου μέχρι την Κυριακή 26 Απριλίου 2015.
Στο διαγωνισμό «Ευ Δημιουργείν» συμμετείχαν συνολικά 335 διαγωνιζόμενοι χορευτές σε 180 χορογραφίες. Από τους μαθητές της Δημοτικής Σχολής Χορού Καβάλας διακρίθηκαν: ο Γρηγοριάδης Νικόλαος και η Καρακατσάνη Μαρία στην κατηγορία Σύγχρονο Ντουέτο 16-18, κερδίζοντας το 3ο βραβείο με βαθμολογία 78,33 στα 100. Η ομάδα του προγράμματος «Κίνηση και Χορός» Ν.Καρβάλης κέρδισε το 3ο βραβείο στην κατηγορία Κάρακτερ Ομαδικό 10-12, με βαθμολογία 75 στα 100. Στην ομάδα συμμετείχαν: Γιαμουρίδου Βικτώρια, Γιαμουρίδου Στυλιανή, Γιαπουτζή Δέσποινα, Δοβλέτογλου Κυριακή, Δρόσου Ελευθερία-Αναστασία, Θεοφυλάκτου Κατερίνα, Ντόλου Στέλλα-Συμώνα, Χατζηιωάννου Μαριάννα και Χατζηιωάννου Σοφία. Ο Νικόλαος Γρηγοριάδης διακρίθηκε σε δύο ακόμα κατηγορίες: στο Σύγχρονο Ατομικό 16-18, κερδίζοντας το 2ο βραβείο και αποσπώντας την μεγαλύτερη βαθμολογία από όλους τους συμμετέχοντες (85 στα 100), όπως επίσης και στο Κλασσικό Ατομικό 16-18 που με βαθμολογία 81,67 στα 100 κέρδισε το 3ο βραβείο.
Εξαιρετική η διάκριση και αυτή τη χρονιά στη Βέροια για το μαθητή της Δημοτικής Σχολής Χορού Καβάλας Νικόλαο Γρηγοριάδη στον οποίο απονεμήθηκε μια από τις πέντε υποτροφίες, οι οποίες περιλαμβάνουν μαθήματα κλασσικού και σύγχρονου χορού σε σχολές του εξωτερικού. Συγκεκριμένα, η κριτική επιτροπή αποφάσισε και απένειμε ένα μήνα δωρεάν παρακολούθηση μαθημάτων χορού το καλοκαίρι του 2015 στην επαγγελματική Σχολή Χορού «Henny Jurriens Foundation» Ballet & Contemporary Dance Training, στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας.
Στο διαγωνισμό Salonika Open της Θεσσαλονίκης διακρίθηκαν: Η ομάδα All ladies juvenile 2 Latin (πρωτοεμφανιζόμενες), όπου κατέλαβαν τη 2η θέση. Στην ομάδα συμμετείχαν: Αλούπη Σοφία, Καπλανίδου Μαρία-Βιολέτα, Καραΐσκου Έλενα, Νάστου Ουρανία, Ορφανουδάκη Μαρία, Παπαντωνίου Σμαράγδα, Τουνουσίδου Άννα, Τσότρα Μαρία, Ψαρουδάκη Ζωή. Στην κατηγορία Oriental Solo professional η Γεωργίου Δώρα κατέλαβε την 3η θέση και από το πρόγραμμα «Κίνηση και Χορός» της Ν.Καρβάλης η Θεοφυλάκτου Κατερίνα κατέλαβε την 3η θέση από 12 συμμετοχές στην κατηγορία All ladies juvenile 2 solo (c,r,j).
Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια» συγχαίρει την καλλιτεχνική διευθύντρια της Δημοτικής Σχολής Χορού Καβάλας κα Κική Βασιλούδη και τους καθηγητές της Σχολής Έλενα Κατενίτσεβα, Σαββίνα Νταλταγιάννη, Μίλτο Αναστασιάδη, Δώρα Γεωργίου και Πωλίνα Αποστολίδου για τις επιδόσεις των μαθητών τους. Ιδιαίτερα, ευχαριστεί και συγχαίρει τους μαθητές της Δημοτικής Σχολής Χορού Καβάλας για την μεγάλη πρόοδο που σημείωσαν και την συμμετοχή τους στους αγώνες, καθώς και τους γονείς των μαθητών για τη θερμή και σημαντική υποστήριξή τους.

eXTReMe Tracker