“Ο Πέτρος και ο Λύκος” Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου

14 Μαΐου, 2015

“Ο Πέτρος και ο Λύκος”
Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παράσταση της Δημοτικής Σχολής Χορού Καβάλας της «Δημωφέλεια» «Ο Πέτρος και ο Λύκος» που παρουσιάστηκε την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Μαΐου, στο κατάμεστο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου.
Ο κόσμος παρακολούθησε με ενδιαφέρον και απόλαυσε το μουσικο-χορευτικό παραμύθι του Sergei Prokofiev, σε σκηνοθεσία και χορογραφίες των καθηγητριών της Σχολής – Έλενας Κατενίτσεβα και Σαββίνας Νταλταγιάννη – με τη συμμετοχή περισσότερων από 80 μαθητών από τα τμήματα κλασσικού και σύγχρονου χορού της Σχολής, σε μια παράσταση που ήταν αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Χορού. Το έργο «Ο Πέτρος και ο Λύκος» πρωτοπαρουσιάστηκε στη Μόσχα το 1936, όταν ο διάσημος Ρώσος συνθέτης και πιανίστας Sergei Prokofiev (1891-1953) έπειτα από μια μεγάλη περιπλάνηση σε χώρες της Δύσης επέστρεψε στη Σοβιετική Ένωση και επανασυνδέθηκε με την παράδοση και τον μουσικό ρομαντισμό της. Έργο του, αυτής της περιόδου, είναι το συγκεκριμένο παραμύθι, που σκοπό είχε να εξοικειώσει τα παιδιά με τα μουσικά όργανα της συμφωνικής ορχήστρας.
Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια» και η Δημοτική Σχολή Χορού Καβάλας συγχαίρουν θερμά όλους τους συντελεστές που εργάστηκαν για την παράσταση και φυσικά τους μαθητές που για ακόμα μια φορά παρουσίασαν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Επίσης, θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά την Πρόεδρο, το Δ.Σ. και το προσωπικό του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας για τη συνεργασία και την παραχώρηση του θεάτρου Αντιγόνη Βαλάκου για τις ανάγκες της παράστασης.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία/Χορογραφίες: Έλενα Κατενίτσεβα και Σαββίνα Νταλταγιάννη
Μακιγιάζ: Μαρία Κρεάδα
Κοστούμια: Δήμητρα Φάκα, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.
Φωτισμός: Σαράντης Μιτζιρίκης
Ήχος: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.
Επεξεργασία Μουσικής: Σάββας Μέγκας
Κατασκευή σκηνικών: Σπύρος Πολίτης, Κωνσταντίνος Γαρουφαλίδης
Φιλική Συμμετοχή: Κυριάκος Κουκιάς
Φωτογραφική επιμέλεια: Χριστίνα Μπέζα
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Κική Βασιλούδη
Οργάνωση: Διεύθυνση Πολιτισμού «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ»

eXTReMe Tracker