ΤΕΙ Καβάλας: Δύο συνέδρια για τη διαχείριση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης θα πραγματοποιηθούν στο ΤΕΙ Καβάλας

3 Ιουνίου, 2010

Δύο συνέδρια θα διεξαχθούν παράλληλα στο ΤΕΙ Καβάλας, από τις 4 μέχρι τις 6 Ιουνίου, από τη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ). Πρόκειται για το Εθνικό Συνέδριο Διοίκησης και Οικονομίας (ΕΣΔΟ) 2010, και για το Διεθνές Συνέδριο με τίτλο: «Management of International Business and Economic Systems (MIBES 2010).
Στη συνέντευξη που δόθηκε χθες το μεσημέρι στην αίθουσα Κλεοξένης του ΤΕΙ, μίλησαν ο Διευθυντής της ΣΔΟ, Κώστας Τερζίδης και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Διαχείρισης Πληροφοριών, που υπάγεται στη Σχολή Διοίκησης Οικονομίας, Βασίλης Χατζής. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα συνέδρια θα πραγματοποιηθούν με τη συνεργασία του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Λάρισας.

Ο Κώστας Τερζίδης, τόνισε ότι η θεματολογία του Διεθνούς Συνεδρίου είναι επίκαιρη και συνάδει με την παγκόσμια κρίση. «Το μάνατζμεντ των διεθνών επιχειρηματικών και Οικονομικών Συστημάτων αφορά άμεσα τη χώρα μας η οποία αυτή την περίοδο, πλήττεται από την οικονομική κρίση», δήλωσε ο Διευθυντής της ΣΔΟ.

Μέσα από τις εισηγήσεις των ομιλητών πάνω στα θέματα των συνεδρίων, πολλά από τα οποία είναι ταυτόσημα, αναμένεται να ανταλλαγούν πολύτιμες πληροφορίες, ανάμεσα στους Έλληνες και τους αλλοδαπούς επιστήμονες. Στα δύο συνέδρια θα συμμετάσχουν πάνω από δέκα κράτη. Ο Κώστας Τερζίδης, στη σύντομη αναφορά του στη θεματολογία των συνεδρίων, στάθηκε ιδιαίτερα στις συχνές αλλαγές που συμβαίνουν στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον, αλλά και στην πολυπλοκότητα αυτών, καθώς οι ειδικοί αναλυτές θα πρέπει να λάβουν υπ’ όψιν τους πολλούς παράγοντες που μεταβάλλονται και επηρεάζουν ο καθένας με το δικό τους τρόπο τις αλλαγές στην παγκόσμια οικονομία. «Επειδή όλοι αυτοί οι παράγοντες είναι δύσκολο να ελεγχθούν, η πιο καλή λύση στο πρόβλημα, θα προέλθει μόνο μέσα από την αύξηση του βαθμού προβλεψιμότητας των αλλαγών της οικονομίας, έτσι ώστε να έχομε τη δυνατότητα μείωσης των συνεπειών της κρίσης στις τοπικές κοινωνίες», δήλωσε ο Διευθυντής της ΣΔΟ.

Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Διαχείρισης Πληροφοριών, Βασίλης Χατζής, δήλωσε ότι στα συνέδρια θα πάρουν μέρος επιστήμονες από πολλές χώρες του κόσμου, ενώ αναμένεται να γίνουν πάνω από 100 παρουσιάσεις. Οι εργασίες των συνεδρίων θα πραγματοποιηθούν στις αίθουσες του Τμήματος Διαχείρισης Πληροφοριών.

Η έναρξη των εργασιών των συνεδρίων θα γίνει την Παρασκευή, στις 9 το πρωί στο Μεγάλο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Καβάλας και θα ολοκληρωθούν το βράδυ του Σαββάτου, 5 Ιουνίου. Επίσης, την Κυριακή, 6 Ιουνίου, θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν την αρχαία πόλη των Φιλίππων και την πόλη της Δράμας.

Το πλήρες πρόγραμμα του Εθνικού Συνεδρίου Διοίκησης Οικονομίας (ΕΣΔΟ) 2010:
Παρασκευή 8:15-9:00
Εγγραφές συνέδρων στο Μεγάλο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Καβάλας
Παρασκευή 9:00-10:00
Τελετή έναρξης
Παρασκευή 10:00-10:45
Προεδρείο: Κωνσταντίνος Τερζίδης, ΤΕΙ Καβάλας
Κεντρικός ομιλητής: Νικόλαος Μπλέσιος, καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς «Οργανωσιακή Κουλτούρα και Κουλτούρα Ποιότητας: Προϋπόθεση για ανταπόκριση και βελτίωση στις απαιτήσεις των συνεχών αλλαγών»
Παρασκευή 10:45-11:15
Διάλειμμα για καφέ
Παρασκευή 11:15-11:30
Μετακίνηση στις αίθουσες του Συνεδρίου στο κτίριο της Βιβλιοθήκης
Παρασκευή 11:30-13:30
Συνεδρία Ι: Διεθνής Επιχειρηματικότητα, Διαχείριση Πελατειακών Σχέσεων, Πράσινη Ανάπτυξη-αίθουσα 108
Παρασκευή 15:00-17:00
Συνεδρία ΙΙ: Διοίκηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων-αίθουσα 108
Παρασκευή 17:30-19:30
Συνεδρία ΙΙΙ: Τεχνολογίες Επικοινωνιών και Πληροφορικής Εκπαίδευση-αίθουσα 108
Παρασκευή 17:30-19:30
Τηλε-συνεδρία-αίθουσα 102
Σάββατο 11:30-13:30
Συνεδρία IV: Λήψη Αποφάσεων, Εξαγορές και Συγχωνεύσεις-αίθουσα 108
Κυριακή 10:00
Επίσκεψη στην αρχαία πόλη των Φιλίππων και στην πόλη της Δράμας

Πηγή: www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker