ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ: Αιτήσεις εγγραφής για όσους ενδιαφέρονται να απασχοληθούν στις απογραφές και τις στατιστικές της ΕΛ.ΣΤΑΤ.

3 Ιουνίου, 2010

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), πρώην Γενική Γραμματεία Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος (Γ.Γ.ΕΣΥΕ), ανακοινώνει ότι:
Όσοι ενδιαφέρονται να απασχοληθούν ως Ιδιώτες Συνεργάτες στις διενεργούμενες απογραφές και στατιστικές εργασίες μπορούν να εγγραφούν, με αίτησή τους, στο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών έτους 2010, το οποίο τηρείται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν. 2392/96, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 14 του Ν.3470/06 και επανήλθε σε ισχύ – μέχρι την έκδοση του Κανονισμού Λειτουργίας και Διαχείρισης της ΕΛ.ΣΤΑΤ – με το άρθρο 90 παρ.8 του Ν. 3842/2010 (ΦΕΚ 58/Α/23.4.2010).
Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν μόνο ιδιώτες και ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι θα πρέπει να είναι τουλάχιστον απόφοιτοι εξαταξίου Γυμνασίου ή Λυκείου, ηλικίας από 18 έως 55 ετών.
Οι υπάλληλοι (μόνιμοι και με σύμβαση εργασίας Αορίστου Χρόνου) Δημοσίων Υπηρεσιών, Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α και λοιπών Δημοσίων Οργανισμών, δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης.
Έργο του Ιδιώτη Συνεργάτη είναι η συλλογή στατιστικών στοιχείων από επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Η εργασία εκτελείται εκτός γραφείου, χωρίς υποχρέωση τήρησης ωραρίου εργασίας.
Η απασχόληση αυτή δεν αποτελεί εξαρτημένη εργασία ούτε θεωρείται κατοχή δεύτερης θέσης, για όσους παράλληλα εργάζονται.
Αίτηση εγγραφής μαζί με λεπτομερείς οδηγίες χορηγούνται από την Υπηρεσία Στατιστικής.

Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτηση, η οποία υπάρχει και στην Ιστοσελίδα της Υπηρεσίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.statistics.gr, πρέπει να υποβάλλουν τα παρακάτω πλήρη δικαιολογητικά:

α) φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας
β) φωτοαντίγραφο του τίτλου σπουδών (Απολυτήριο Μέσης Εκπαίδευσης ή πτυχίο Ανωτάτης Σχολής και οι φοιτητές βεβαίωση σπουδών)
γ) δύο πρόσφατες φωτογραφίες και
δ) τον αριθμό του φορολογικού μητρώου
Τα παραπάνω θα υποβάλλονται αυτοπροσώπως ή με συστημένη επιστολή.
Οι Ιδιώτες Συνεργάτες που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών προηγούμενων ετών, εφόσον επιθυμούν να περιληφθούν στο Μητρώο του έτους 2010, θα πρέπει να υποβάλλουν νέα αίτηση εγγραφής.
Γραφείο Τύπου

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker