3ος Διαγωνισμός Ζωγραφικής του Μουσείου Καπνού: Όταν το χαμόγελο και η αθωότητα των παιδιών γίνονται η μαγιά για την ένωση των ανθρώπων…

3 Ιουνίου, 2010

Σε μία κατάμεστη πλατεία Καπνεργάτη, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η εκδήλωση του Δημοτικού Μουσείου Καπνού, στο πλαίσιο του 3ου Διαγωνισμού Ζωγραφικής.
Οι πρωταγωνιστές, τα παιδιά και οι δημιουργίες τους, αλλά και η Καβάλα, καθώς μέσα από τη συγκεκριμένη εκδήλωση αναδείχθηκε για μία ακόμη φορά ο πολυπολιτισμικός χαρακτήρας της πόλης. Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων, μέσα από τις ζωγραφιές τους είχαν την ευκαιρία να δώσουν μαθήματα αλληλεγγύης και ανεκτικότητας ανάμεσα σε συνανθρώπους με διαφορετική πολιτιστική κουλτούρα και θρησκεία. Ιδιαίτερη αίσθηση έκαναν οι μαθητές των σχολείων από τους μουσουλμανικούς δήμους της Ξάνθης και της Κομοτηνής, τα οποία και βραβεύτηκαν, αλλά κατάφεραν να κερδίσουν τη συμπάθεια του κόσμου με το χαμόγελο τους.

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής, στον χαιρετισμό του τόνισε ότι η Καβάλα είναι μία πόλη με πολιτισμό, τον οποίο προάγουμε στις νεότερες γενιές. Παράλληλα έδωσε συγχαρητήρια στο Δημοτικό Μουσείο Καπνού και στον Πρόεδρο του δ.σ., Γιάννη Βύζικα, ο οποίος έχει συμβάλει τα μέγιστα στην επιτυχία της εκδήλωσης και στην καθιέρωση της σε θεσμό, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην προσπάθεια που γίνεται, μέσω της εκδήλωσης να έρθουν σε επαφή παιδιά με διαφορετική κουλτούρα, τα οποία έχουν την ευκαιρία να μάθουν την ιστορία και την τέχνη του καπνού.

Όσον αφορά το τελετουργικό της εκδήλωσης, βραβεύτηκαν οι μαθητές των δημοτικών σχολείων που συμμετείχαν στον 3ο Διαγωνισμό Ζωγραφικής του Μουσείου Καπνού. Στον φετινό διαγωνισμό πήραν μέρος, συνολικά για 250 μαθητές 23 δημοτικών σχολείων από τους νομούς Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Σερρών. Στους πρωτεύσαντες μαθητές από κάθε νομό δόθηκε από ένα laptop, ενώ στους διαγωνιζομένους που πήραν το δεύτερο και τρίτο βραβείο δόθηκε χρηματική επιταγή. Αναμνηστικά Συμμετοχής απονεμήθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό μαθητές.

Επίσης, βραβεύτηκαν οι μαθητές των γυμνασίων που συμμετείχαν στον 3ο Διαγωνισμό Διηγήματος του Μουσείου Καπνού. Πρόκειται για 29 εκθέσεις και μια ομαδική εργασία των μαθητών του Γυμνασίου Γλαύκης. Στο διαγωνισμό διηγήματος συμμετείχαν τρία γυμνάσια, ένα από το νομό Καβάλας, ένα από το νομό Ξάνθης και ένα από το νομό Σερρών. Στους μαθητές που διακρίθηκαν με το 1ο, 2ο και 3ο Βραβείο του διαγωνισμού διηγήματος δόθηκε από μια χρηματική επιταγή. Αναμνηστικό συμμετοχής απονεμήθηκε σε όλους τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό μαθητές.

Στη διάρκεια της ίδιας εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις δωρητών και συνεργατών του Μουσείου Καπνού για την περίοδο Μάιος 2009 – Μάιος 2010 (σύνολο 31 άτομα), των οικογενειών των εκλιπόντων: Ματοσσιάν Αρά, Τσιφλάκου Ιωάννη, Τσιμίνο Σαμπετάι και Τσαβδαρίδη Μιχαήλ, των ξενοδοχείων Καβάλας για τη συνεργασία τους με το Μουσείο Καπνού, ενώ απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες επαίνων στους γεννηθέντες στην Καβάλα τελευταίους εναπομείναντες κατοίκους της Νέας Καβάλας στο Πολύκαστρο Κιλκίς.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης οι δήμαρχοι Φιλίππων, Λάζαρος Τσαταλμπασίδης, Ελευθερών, Χαράλαμπος Χρυσανίδης, Πιερέων, Βασίλης Ξουλόγης, ο αντινομάρχης Καβάλας, Θανάσης Βαφειάδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, Παύλος Γεωργιάδης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Άγγελος Τσατσούλης καθώς επίσης και πλήθος νομαρχιακών και δημοτικών συμβούλων.

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker