Συνεργασία των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας με τη 12η Ε.Β.Α. σε δύο έργα ανάπλασης στην αυλή του 7ου Δ.Σ. και στο χώρο στάθμευσης του Τελωνείου

7 Ιουνίου, 2010

Την ερχόμενη εβδομάδα, κατά πάσα πιθανότητα, θα υποβληθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας στη 12η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων (Ε.Β.Α.), η μελέτη που συνέταξαν για την ανάπλαση του αύλειου χώρου του 7ου Δημοτικού Σχολείου στο φάρο της Παναγίας. Από την πλευρά του Δήμου Καβάλας και ειδικότερα των Τεχνικών Υπηρεσιών του, θεωρούν ότι η μελέτη αυτή, είναι ότι καλύτερο μπορούσε να γίνει για τη διαμόρφωση του ιδιαίτερου αυτού χώρου, στον οποίο συνυπάρχουν ένα Δημοτικό Σχολείο, ο φάρος και ένα τμήμα του παράλιου τείχους του φρουρίου της Καβάλας.

schoolyard-large.jpg

Θετικό κλίμα και αισιοδοξία για το έργο στην πρόσφατη συνάντηση

Η μελέτη προβλέπει τη δημιουργία δύο επιπέδων και το διαχωρισμό του χώρου παιχνιδιού των μαθητών του σχολείου, από το φάρο και το παράλιο τείχος. Την περασμένη Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας συνάντηση ανάμεσα σε εκπροσώπους των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και της 12ης Ε.Β.Α. Από πλευράς Τ.Υ. του Δήμου Καβάλας συμμετείχαν Υπηρεσιακοί παράγοντες, ενώ από τη 12η Ε.Β.Α. στη συνάντηση παραβρέθηκε και η διευθύντρια. Το θέμα της συνάντησης αφορούσε στην ανάπλαση της λωρίδας πρασίνου, που εκτείνεται μεταξύ του παράλιου τείχους του φρουρίου και του χώρου στάθμευσης του Τελωνείου. Έπειτα από συμφωνία και με τη συναίνεση του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, ο Δήμος Καβάλας θα αναλάβει το συγκεκριμένο έργο, σε συνεργασία με τη 12η Ε.Β.Α. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε και το έργο της ανάπλασης του αύλειου χώρου του 7ου Δημοτικού Σχολείου. Η συζήτηση έγινε σε θετικό κλίμα και οι δύο πλευρές, οι Τ.Υ. του Δήμου Καβάλας και η 12η Ε.Β.Α., έδειξαν πνεύμα συνεργασίας. Να σημειώσουμε, τέλος, ότι τις προσεχείς ημέρες, μετά τη λήξη της τρέχουσας σχολικής περιόδου, θ’ αρχίσουν οι εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης στο κτίριο του 7ου Δ.Σ., οι οποίες θα έχουν τελειώσει έως την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker