ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΕΑΠΟΛΙΣ: Συμμετοχή σε περιβαλλοντική εκδήλωση

8 Ιουνίου, 2010

Την Κυριακή 30 Μαΐου ο Ροταριανός Όμιλος «ΝΕΑΠΟΛΙΣ» Καβάλας βρέθηκε στο περιβαλλοντικό μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας και συγκεκριμένα στο χώρο του παλιού Νερόμυλου, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις “WOOD WATER WILD FESTIVAL”.
Στην συγκεκριμένη περιβαλλοντική δράση που ήταν συνδιοργάνωση του Δήμου Φιλίππων με τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Παλιάς Καβάλας, ο Ροταριανός όμιλος «ΝΕΑΠΟΛΙΣ» συμμετείχε με παρουσίαση ομιλίας με θέμα «το νερό,η λειψυδρία και τρόποι αντιμετώπισης», στο χώρο του παλιού Νερόμυλου.
Το μέλος του Ομίλου μας κ. Λένα Βουρτζούμη παρουσία πολλών επισκεπτών και του προέδρου του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου κ. Γιάννη Προμούσα, μίλησε για το νερό και την επιρροή του στον πολιτισμό μας, για την λειψυδρία που μαστίζει πάνω από 145 χώρες του πλανήτη μας και για τους τρόπους αντιμετώπισής της, ώστε να υπάρξει ένα μέλλον για μας και τις επόμενες γενιές με σωστή ποσότητα και ποιότητα νερού.
Τα μέλη και οι φίλοι του ομίλου είχαν την μοναδική ευκαιρία να περπατήσουν στο μονοπάτι που οδηγούσε στον παλιό Νερόμυλο, απολαμβάνοντας την δροσιά των δέντρων, τις μυρωδιές της ανοιξιάτικης φύσης, την ατελείωτη ποικιλία του πράσινου και να απολαύσουν το θέαμα των ποδηλατοδρόμων που συμμετείχαν στην εκδήλωση με αγώνα ανώμαλου δρόμου διασχίζοντας τα δύσβατα μονοπάτια της χαράδρας. Επίσης γεύτηκαν τις εξαιρετικές χωριάτικες χειροποίητες πίτες και παστέλια πίνοντας καφέ που πρόσφεραν οι γυναίκες της Παλαιάς Καβάλας μπροστά στον Νερόμυλο.
Ο Ροταριανός όμιλος «ΝΕΑΠΟΛΙΣ» Καβάλας πρόσφερε χυμούς σε παιδιά και μεγάλους. Η πρόεδρος του ομίλου Τερέζα Σινιώρη συνεχάρη τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Παλιάς Καβάλας στο πρόσωπο του προέδρου του Γιάννη Προμούσα, για την σπουδαία περιβαλλοντική του δραστηριότητα, τονίζοντας ότι ο Ροταριανός όμιλος «ΝΕΑΠΟΛΙΣ» θα είναι πάντα παρών σε τέτοιας μορφής δράσεις, επισφραγίζοντας την πρόθεσή του να έχει ως πρώτο μέλημα τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker