Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος από τη Νομαρχία Καβάλας

8 Ιουνίου, 2010

Ένα μικρό παιδάκι, ο  Νικολάκης, χάνεται και βρίσκεται στην Ανακυκλούπολη. Είναι  ένα παράξενο μέρος που τα παλιά και άχρηστα πράγματα μετά από την ανακύκλωση αλλάζουν και αποκτούν νέα ζωή. Όλοι οι κάτοικοι της Ανακυκλούπολης έρχονται και λένε τις ιστορίες τους στον Νικολάκη, προκειμένου να τον διασκεδάσουν. Έτσι τη στιγμή που τον βρίσκει η γιαγιά του, εκείνος έχει μάθει πολλά για τους καινούριους του φίλους, αλλά κυρίως για την ανακύκλωση. «Την γνωριμία» του Νικολάκη με τους νέους φίλους του, τους ήρωες του παιδικού κουκλοθέατρου που ζουν στην παραμυθένια Ανακυκλούπολη, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, χθες το πρωί, οκτακόσια παιδάκια νηπιαγωγείων της πόλης της Καβάλας, αλλά και του υπόλοιπου νομού, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος.

Το πρωί της Παρασκευής, τα παιδιά των δημοτικών σχολείων του δήμου Ορφανού, με την καθοδήγηση των δασκάλων τους και τη συνδρομή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καβάλας και του δήμου Ορφανού, καθάρισαν την παραλία του Ορφανίου, συγκεντρώνοντας κάθε είδους στερεά απορρίμματα.

Ο νομαρχιακός σύμβουλος, Γιάννης Πασχαλίδης, ο οποίος είχε την ευθύνη της διοργάνωσης από την πλευρά της νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης υπογράμμισε πως οι μαθητές δείχνουν το δρόμο σε όλους μας. «Η νέα γενιά είναι περισσότερο από όλους ευαισθητοποιημένη σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, αφού έχουν καθημερινά παραστάσεις, για τις πληγές που προκαλούμε από την αλόγιστη χρήση κάθε λογής πόρων», σημείωσε.

Η αντιδήμαρχος Ορφανού, Λίτσα Παπανικολάου, υπογράμμισε ότι ανάλογες εκδηλώσεις έχουν γίνει και στο παρελθόν, σημειώνοντας πως στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι η πρόληψη και η αποφυγή κάθε είδους ενέργειας που θα δρα επιβαρυντικά προς το περιβάλλον. «Είμαι βέβαιη πως τα παιδιά αυτά που έλαβαν μέρος στον καθαρισμό της ακτής, είναι αποφασισμένα, και ως ενήλικοι, να κάνουν το κάθε τι για να προστατεύσουν το περιβάλλον στο οποίο ζουν».

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker