Δήμος Καβάλας: Ξεκίνησε η συντήρηση των Παιδικών Χαρών από το συνεργείο του Δήμου

10 Ιουνίου, 2010

Νίκος Τσουμπάκης, Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Πρασίνου: «Οι Παιδικές Χαρές, ίσως είναι οι μοναδικοί χώροι στη σημερινή εποχή, όπου τα παιδιά να βγουν και να παίξουν ανέμελα».
Ξεκίνησαν από χθες το πρωί οι εργασίες συντήρησης των Παιδικών Χαρών του Δήμου Καβάλας. Το συνεργείο της υπηρεσίας πρασίνου, βρέθηκε στο πάρκο Φαλήρου και έριξε ένα φορτηγό χώμα στο σκάμα. Παράλληλα πραγματοποιείται όπου χρειάζεται το βάψιμο και ο καθαρισμός των παιδικών χαρών. Ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Πρασίνου, Νίκος Τσουμπάκης, μιλώντας στον «Κ.Τ.», τόνισε ότι φέτος υπήρξε μία μικρή καθυστέρηση, καθώς δεν υπήρχε το κατάλληλο προσωπικό. «Κάποιες προσλήψεις εποχικού προσωπικού καθυστέρησαν και όταν έγιναν, το βάρος δόθηκε στον καθαρισμό των παραλιών. Προχθές ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός της παραλίας της Καλαμίτσας, προκειμένου να ανοίξει και να δεχτεί τους δημότες εν’ όψη της καλοκαιρινής περιόδου», δήλωσε, προσθέτοντας ότι το συνεργείο που ασχολείται με τη συντήρηση των Παιδικών Χαρών αποτελείται από μόλις 6 άτομα.

Ο Νίκος Τσουμπάκης, σημείωσε πως σε γενικές γραμμές οι Παιδικές Χαρές είναι σε καλή κατάσταση. «Μέχρι στιγμής στις Παιδικές Χαρές που έχουμε επισκεφτεί, περιοριστήκαμε στον καθαρισμό του χώρου και σε κάποια βαψίματα, ενώ όταν διαπιστώνουμε πως κάποια αλυσίδα έχει πρόβλημα, τότε ενημερώνουμε τη διοίκηση και την αλλάζουμε», τόνισε.

«Πόσες είναι οι Παιδικές Χαρές στο Δήμο Καβάλας;», ρωτήσαμε τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Πρασίνου. «Με τα δημοτικά διαμερίσματα του Παληού, του Χαλκερού και της Νέας Καρβάλης, ο αριθμός των Παιδικών Χαρών φτάνει τις 60. Ξεκινήσαμε από την πόλη της Καβάλας, ενώ θα ήθελα να σημειώσω ό, τι με την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης, θα συνεχίσουμε να τις επισκεπτόμαστε κυκλικά, έτσι ώστε να τις διατηρούμε καθαρές και να ελαχιστοποιούμε τον κίνδυνο από τυχόν ατυχήματα, που μπορεί να οφείλονται σε σπασμένες ή σκουριασμένες αλυσίδες. Βέβαια σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω, ό, τι σε πολλές περιπτώσεις αναγκαζόμαστε να αλλάζουμε επανειλημμένα τις αλυσίδες από τις κούνιες σε συγκεκριμένες Παιδικές Χαρές, γιατί κάποιοι τις σπάζουν. Κατά τα άλλα θεωρώ ότι ο καθαρισμός και η συντήρηση των Παιδικών Χαρών, είναι μία πολύ σημαντική υπόθεση, καθώς ίσως είναι οι μοναδικοί χώροι στη σημερινή εποχή, όπου τα παιδιά να βγουν και να παίξουν ανέμελα», σημείωσε ο Νίκος Τσουμπάκης.

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker