ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ: Νέο πρόγραμμα δωρεάν φύλαξης παιδιών το καλοκαίρι

10 Ιουνίου, 2010

Καταργείται το ποσό των 40 ευρώ για την εγγραφή και μειώνονται τα τροφεία κατά 20% το νέο σχολικό έτος.
Ένα νέο πρόγραμμα φύλαξης παιδιών θα εφαρμόσει φέτος το καλοκαίρι, για πρώτη φορά, η διοίκηση των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Καβάλας. Το πρόγραμμα θα αφορά παιδιά των ηλικιών του νηπιαγωγείου έως της τρίτης τάξης του δημοτικού σχολείου. Η φύλαξή τους στους χώρους των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών που έχουν επιλεγεί θα είναι δωρεάν. Όπως είπε η πρόεδρος των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, Άννα Σπανδώνη, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες το πρωί: «Συναισθανόμενοι ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες ανάγκες και μία οικονομική δυσκολία στις οικογένειες και επειδή έχουμε επισημάνει, στα χρόνια της διοίκησης μας, ότι υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα φύλαξης των παιδιών κατά τους θερινούς μήνες, όταν κλείνουν τα δημοτικά σχολεία, αποφασίσαμε για φέτος το καλοκαίρι, για πρώτη φορά, να εφαρμόσουμε μία νέα δραστηριότητα. Η δραστηριότητα αυτή θα αφορά στη φύλαξη παιδιών από την ηλικία των νηπίων μέχρι την τρίτη τάξη του δημοτικού. Συγχρόνως, όμως, θα γίνεται και διαπαιδαγώγηση των παιδιών, με διάφορες δραστηριότητες. Οι χώροι που επιλέξαμε για τη φιλοξενία τους, είναι το ισόγειο του παιδικού σταθμού στη ΔΕΠΟΣ και ο 3ος όροφος του παιδικού σταθμού στην οδό Κ. Τσολάκη. Οι ώρες φύλαξης θα είναι από τις 7:30 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι. Η φιλοξενία των παιδιών θα είναι δωρεάν. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στους χώρους που προανέφερα, θα απασχολούνται σε διάφορες δράσεις. Για το σκοπό αυτό, θα προσλάβουμε προσωπικό συγκεκριμένων ειδικοτήτων για δύο μήνες. Πιστεύω ότι θα υπάρξει ανταπόκριση στην πρωτοβουλία μας, γιατί ο σκοπός του προγράμματος είναι να ανακουφίσουμε τις εργαζόμενες μητέρες». Η πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Καβάλας είπε, ακόμα, ότι οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων γονέων θα γίνονται δεκτές από σήμερα στα γραφεία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών στην οδό Αρκαδίου 5 (περιοχή Βύρωνα), ενώ το πρόγραμμα της φιλοξενίας θα αρχίσει από την 1η Ιουλίου.

Θα γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις

Ερωτηθείσα πόσα παιδιά θα μπορούν να φιλοξενηθούν στους δύο Παιδικούς Σταθμούς που επελέγησαν, απάντησε: «Ο χώρος στον Παιδικό Σταθμό της οδού Κ. Τσολάκη είναι πάνω από 100 τ.μ., ενώ και ο δεύτερος χώρος στον Παιδικό Σταθμό στη ΔΕΠΟΣ είναι εξίσου άνετος. Αν οι αιτήσεις είναι πολλές, έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε και τρίτο χώρο. Εμείς θα δεχτούμε όλες τις αιτήσεις που θα γίνουν, ανεξάρτητα από το εισόδημα των γονέων». Όσον αφορά τις παροχές στα παιδιά είπε: «Θα προσφέρεται στα παιδιά ένα μικρό κολατσιό γύρω στις 11 το πρωί, για να μπορούν να αντέχουν έως τις 3 το απόγευμα». Σε ερώτηση του «Κ.Τ.», με ποιο τρόπο θα καλυφθούν τα έξοδα της φιλοξενίας των παιδιών, που θα είναι δωρεάν, από τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, απάντησε: «Με μία έκτακτη επιχορήγηση από το Δήμο, αλλά και από το δικό μας ταμείο, το οποίο για πρώτη φορά, από συστάσεως του Νομικού Προσώπου, είχε στο τέλος του 2009 πλεόνασμα. Χωρίς, όμως, να κάνουμε εκπτώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες».

Κατάργηση του ποσού της εγγραφής και μείωση των τροφείων κατά 20%

Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου, η διοίκηση των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών αποφάσισε, επίσης, να καταργήσει την καταβολή του ποσού των 40 ευρώ για κάθε εγγραφή παιδιού και να μειώσει κατά 20% το ύψος των τροφείων. «Αποφασίσαμε φέτος για κάθε εργαζόμενο γονέα, που από την εργασία πέρασε στην ανεργία, εφόσον μας προσκομίσει κάρτα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ., να υπάρχει έκπτωση στα τροφεία και αν είναι άνεργοι και οι δύο γονείς, να απαλλάσσονται από την καταβολή των τροφείων. Επίσης, αποφασίσαμε να καταργήσουμε το δικαίωμα εγγραφής, που ήταν 40 ευρώ και να μειώσουμε σημαντικά τα τροφεία». Απαντώντας σε ερώτηση, σημείωσε ότι η μείωση θα γίνει σε όλες τις κλίμακες των τροφείων και θα κυμανθεί, περίπου, στο 20%.

Εκπλήξεις, μετά μουσικής, στη γιορτή όλων των Παιδικών Σταθμών

Στις 19 και 20 Ιουνίου, τέλος, θα πραγματοποιηθεί μία γιορτή για όλα τα παιδιά των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Καβάλας, στο προαύλιο του Παιδικού Σταθμού του Βύρωνα. «Η γιορτή θα είναι διήμερη. Τη δεύτερη ημέρα θα υπάρχουν εργαστήρια, στα οποία τα παιδιά θα δείξουν τις ικανότητες τους και τι έμαθαν στη διάρκεια της περασμένης σχολικής χρονιάς. Το θέμα της γιορτής είναι: «Μουσική απ’ όλο τον κόσμο», αλλά θα είναι πολύ έντονο και το ελληνικό στοιχείο. Ετοιμάζουμε εκπλήξεις και πιστεύω ότι θα είναι μία πολύ όμορφη γιορτή, που θα δώσει χαρά στα παιδιά και στους γονείς τους», είπε η Α. Σπανδώνη.

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker