Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Ε.Ο.Τ. – Πλήρες και φιλόδοξο το σχέδιο τουριστικής προβολής του Δήμου Καβάλας

3 Φεβρουαρίου, 2016

Με ευχάριστες ειδήσεις επέστρεψε από την Κωνσταντινούπολη, τα ξημερώματα της Δευτέρας 1 Φεβρουαρίου 2016, η πρόεδρος της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Καβάλας, «Δημωφέλεια», Αναστασία Ιωσηφίδου, η οποία ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση και εκπροσώπησε το Δήμο Καβάλας στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε η διοίκηση του Δήμου Σαριγιέ. Επ’ ευκαιρία, η πρόεδρος της «Δημωφέλεια» επισκέφτηκε το ελληνικό περίπτερο στη διεθνή έκθεση τουρισμού της Κωνσταντινούπολης.

Παρά τον μειωμένο αριθμό εκθετών και επισκεπτών, είπε στη συνεδρίαση της επιτροπής τουριστικής προβολής και ανάπτυξης, η συμμετοχή του Δήμου Καβάλας ήταν χρήσιμη και απαραίτητη. «Δεν ήταν δυνατόν, η Καβάλα να λείπει από την έκθεση της Κωνσταντινούπολης. Το ενδιαφέρον για την Καβάλα ήταν μεγάλο. Όχι μόνο από τους τουριστικούς πράκτορες της Τουρκίας, αλλά και από τουριστικούς πράκτορες άλλων χωρών και πόλεων, όπως του Ντουμπάι. Η προβολή μας έκανε πολύ θετική εντύπωση», πρόσθεσε.

Η Αν. Ιωσηφίδου ευχαρίστησε, ακόμα, το Επιμελητήριο Καβάλας για τη στήριξη και επεσήμανε ότι, από την εμπειρία που έχει αποκομίσει, ο τουρισμός και η επιχειρηματικότητα πάνε μαζί. Αναφέρθηκε, επίσης, στη συμμετοχή του Δήμου Καβάλας στις εκθέσεις της Ολλανδίας και της Αυστρίας, όπου οι επισκέπτες ενθουσιάστηκαν από τα τοπικά προϊόντα, τα δρώμενα και το οπτικοακουστικό υλικό που παρουσιάστηκε. Η πρόεδρος της «Δημωφέλεια», μάλιστα, δέχτηκε προτάσεις για επισκέψεις διαμορφωτών της κοινής γνώμης στην Καβάλα, το ερχόμενο καλοκαίρι, με σκοπό την προβολή στις αγορές των δύο χωρών.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε, ακόμα, η διοργάνωση του Air Sea Show, ενώ οι Ολλανδοί επισκέπτες ζητούσαν πληροφορίες για εναλλακτικά είδη τουρισμού. Στη διάρκεια των εκθέσεων αυτών, ο Δήμος Καβάλας απέσπασε τα εύσημα από τους εκπροσώπους του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, για την αρτιότητα του σχεδίου τουριστικής προβολής που κατατέθηκε προς αξιολόγηση. «Μας είπαν ότι είναι το πιο πλήρες και φιλόδοξο σχέδιο προβολής που κατατέθηκε», σημείωσε η Αν. Ιωσηφίδου, ενώ ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής για τις ενέργειες που βρίσκονται σε εξέλιξη, ή θα γίνουν στο προσεχές μέλλον.

Όπως, για το διαγωνισμό επιλογής του τουριστικού λογότυπου και την κατασκευή της ιστοσελίδας kavalagreece.gr, με πολλές πληροφορίες για την περιοχή. Παράλληλα, σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, θα ετοιμαστεί ένα ερωτηματολόγιο για τους επισκέπτες του Δήμου, ενώ θα σχεδιαστεί από την αρχή όλο το έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό προβολής. «Μας ενδιαφέρει πολύ η άποψη όλων όσοι επισκέπτονται την Καβάλα. Το ερωτηματολόγιο, επομένως, είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο για να σχεδιάσουμε την τουριστική προβολή του τόπου», επεσήμανε η Αν. Ιωσηφίδου.

Κωνσταντίνος Κοϊβέρογλου

Πηγή: www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker