Η Καβάλα κινείται ήδη στον ρυθμό του TEDxKavala

4 Μαρτίου, 2016

Το πρώτο TEDxKavala είναι γεγονός… Μ’ αυτή την ρήση ξεκίνησε χθες η συνέντευξη Τύπου για την διοργάνωση στην Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας, χώρος όπου θα φιλοξενηθεί το πρωί του Σαββάτου (από τις 11) το μεγάλο πολιτιστικό και επιστημονικό γεγονός όχι μόνο για την πόλη, αλλά για όλη την Ανατολική Μακεδονία, για την οποία είναι και το 1ο TEDx.

Το «παρών» στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου έδωσαν αρκετά μέλη της Οργανωτικής Ομάδας, όπως ο υπεύθυνος του στησίματος του χώρου Νίκος Καλαμπαλίκης, η υπεύθυνη των ομιλητών Βάσια Πάτση, ο υπεύθυνος για όλες τις ομάδες που λειτουργούν στο TEDx Μάριος Σασαρίδης, η υπεύθυνη των χορηγών Σοφία Θεοδωρίδου, η υπεύθυνη του Marketing Βασιλική Υψηλάντη, ένας εκ των συμμετεχόντων, ο Θάνος Κλουτσινιώτης και φυσικά η πρόεδρος του TEDxKavala και υπεύθυνη του Συνεδρίου Κωνσταντίνα Καρέζη, η οποία αναφέρθηκε εν συντομία στην ιστορία του TED, το οποίο ξεκίνησε από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ πριν από περίπου 30 χρόνια, σχολιάζοντας ότι η ιδέα διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο και έλαβε την μορφή ενός πολυδιάστατου, θεματικά, συνεδρίου.

«Το TEDxKavala είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, βασίζεται αποκλειστικά στον εθελοντισμό και σκοπός του είναι η διάδοση αξιόλογων ιδεών ή τουλάχιστον ιδεών που αξίζει να συζητηθούν. Στην Καβάλα έρχεται για πρώτη φορά και θα φιλοξενήσει 11 ομιλητές και 3 performers, καθώς και παράλληλα events», πληροφόρησε η ίδια, τονίζοντας ότι μέσω του Συνεδρίου, η πόλη της Καβάλας θα ακουστεί σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα, αναφέρθηκε «στον μαγικό χώρο της Δημοτικής Καπναποθήκης, η οποία μάς δόθηκε απλόχερα για να την διαμορφώσουμε κατάλληλα», ενώ για τον χώρο μίλησε διεξοδικότερο ο υπεύθυνος διαμόρφωσής του Νίκος Καλαμπαλίκης. Να σημειωθεί ότι όλοι οι όροφοι της Καπναποθήκης προσαρμόστηκαν κατάλληλα, με το αποτέλεσμα να είναι η δημιουργία ενός πολυεπίπεδου σκηνικού, που θα φιλοξενεί ετερόκλητες δράσεις, αλλά με ενιαία φιλοσοφία, το “Life – Reloading”, όπως είναι και το σύνθημα της διοργάνωσης.

«Προσπαθήσαμε να φέρουμε ανθρώπους οι οποίοι έχουν κάτι καινούριο να μας πουν ή έχουν να μοιραστούν μαζί μας μια εμπειρία και βασικό μας κίνητρο είναι η επικοινωνία και ο επαναπροσδιορισμός μας», σημείωσε η κ. Πάτση, αναφερόμενη, παράλληλα, σε κάποιους εκ των ομιλητών, όπως στον συγγραφέα Βασίλη Βασιλικό, στον μουσικό Αργύρη Μπακιρτζή, στον αναπληρωτή καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Θοδωρή Αμπαζή και στον πρόεδρο του ΤΕΙ ΑΜ – Θ Θανάση Μητρόπουλου, ενώ παρουσιαστής της διοργάνωσης θα είναι ο Γιάννης Σερβετάς. «Προσπαθήσαμε να φέρουμε ανθρώπους από διαφορετικούς χώρους, όπως από την εκπαίδευση, την τεχνολογία και τις Τέχνες και νομίζω το πετύχαμε», πρόσθεσε η ίδια. Να σημειωθεί ότι όλες οι θεματικές άπτονται έμμεσα, αλλά και άμεσα της τοπικής κοινωνίας, ενώ μεταξύ αυτών θα τεθεί και το θέμα του προσφυγικού.

Πηγή: www.kavala-portal.gr

eXTReMe Tracker