Έκθεση ζωγραφικής Τάσου Κοντουδάκη

16 Ιουνίου, 2010

Δεκαεννέα έργα πρόκειται να εκθέσει στο ισόγειο της Μεγάλης Λέσχης ο καβαλιώτης ερασιτέχνης ζωγράφος Τάσος Κοντουδάκης.
Πρόκειται για πίνακες που ζωγράφισε τα τελευταία χρόνια και τους εκθέτει για πρώτη φορά στο κοινό.
Τα εγκαίνια θα γίνουν την Τετάρτη 16 Ιουνίου στις 9 το βράδυ και η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 26 Ιουνίου.

Ο Τάσος Κοντουδάκης γεννήθηκε στην Καβάλα το 1947 και από μικρή ηλικία είχε το χάρισμα και το ταλέντο στη ζωγραφική. Όλα τα χρόνια που ζωγράφιζε, μοίραζε τα έργα του δωρεάν σε φίλους και γνωστούς.
Συμμετείχε μόνο μία φορά στο παρελθόν σε μια ομαδική έκθεση Καβαλιωτών ζωγράφων στο πλαίσιο ενός πολιτιστικού δεκαήμερου της «Πρωϊνής»
«Ποτέ δεν σκέφθηκα να κάνω έκθεση με τα έργα μου», δηλώνει ο ίδιος, «γιατί θεωρούσα ότι δεν έπρεπε να εκτεθούν. Άλλωστε πάντα ζωγράφιζα για τον εαυτό μου και μόνο. Τον τελευταίο καιρό έπεισα τον εαυτό μου ότι θα έπρεπε κάποτε να εκθέσω τα έργα μου και να εκτεθώ κι εγώ ο ίδιος. Σε δημιουργικές στιγμές «φόρτωνα» μέσα μου εικόνες από το περιβάλλον μου, καταστάσεις και τοπία και τα απέδιδα αργότερα από μνήμης στον καμβά.. Μερικά από τα έργα μου είναι επηρεασμένα από τα γλυπτά του Δημοσθένη Σωτηρούδη τον οποίο θεωρώ έναν από τους μεγαλύτερους γλύπτες – δημιουργούς της Ελλάδας και όχι μόνο. Πιστεύω πως αν και στο μέλλον έχω τη δύναμη και την ορμή για έκφραση και δημιουργία τότε θα παρουσιάσω και άλλα έργα μου».

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10.00 έως 13.00 το πρωί και από τις 18.00 έως 22.00 το απόγευμα.

Πηγή : www.kavalanet.gr

eXTReMe Tracker