Ελευθέρια 2010: Έκθεση εργοθεραπείας από τα ΚΑΠΗ

16 Ιουνίου, 2010

Συνεχίστηκαν και χθες οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 97ης επετείου από την απελευθέρωση της Καβάλας από τις βουλγαρικές δυνάμεις κατοχής.

kapi2010-large.jpg

Χθες στην πλατεία Ελευθερίας τα ΚΑΠΗ του Δήμου Καβάλας είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν μέσα από τα περίπτερα που εγκατέστησαν μία έκθεση εργοθεραπείας, στο πλαίσιο λειτουργίας των συγκεκριμένων τμημάτων.
Το πρόγραμμα συνεχίζεται αύριο με την παρουσίαση του λευκώματος των ιστορικών ερευνητών, Νίκου Τσουμπάκη και Κομνηνού Απότα, μέσα από τις φωτογραφίες των οποίων παρουσιάζονται στιγμές λειτουργίας εγκαινίων, ιστορίας, επισκέψεων του Νοσοκομείου μας. Το βιβλίο θα προλογίσει ο δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής, ενώ στο πλαίσιο της βιβλιοπαρουσίασης θα λειτουργήσει και έκθεση φωτογραφιών και τεκμηρίων από την ιστορική διαδρομή του Νοσηλευτικού Ιδρύματος της Καβάλας. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 8.30 και θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας.
Το υπόλοιπο πρόγραμμα των Ελευθερίων:
Κυριακή 20 Ιουνίου 2010
Ετήσια Χορευτική Παράσταση του προγράμματος «Κίνηση και Χορός» της Νέας Καρβάλης με τίτλο «Ο Μαγικός Κήπος»
21.00 Ακόντισμα Νέας Καρβάλης
«Μες του Αιγαίου τα νησιά»
Χοροί και εδέσματα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λημνίων Ν. Καβάλας σε συνεργασία με το μουσικοχορευτικό σύλλογο «Το Πράβι», την Πολιτιστική Στέγη Κρηνίδων και τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Αγίας Παρασκευής. Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργήσει περίπτερο για την προβολή της Λήμνου σε συνεργασία με τη Ν.Α. Λέσβου από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη της εκδήλωσης.
21.00 Παραλία Καβάλας
Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010
Σκακιστικοί Αγώνες
Ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας στο πλαίσιο των «Ελευθερίων 2010» διοργανώνει Σκακιστικούς Αγώνες με το παρακάτω πρόγραμμα:
16.30
Ο τέσσερις φορές πρωταθλητής Ελλάδας και κάτοχος τίτλου γκραν-μετρ Σπύρος Σκέμπρης θα αντιμετωπίσει ταυτόχρονα σε αγώνα σιμουλτανέ 30 νέους σκακιστές της Καβάλας
17.00
Αγώνες Γρήγορου Σκακιού (BLITZ) με ελβετικό σύστημα 7 γύρων
20.00
Τελετή λήξης-Απονομές επάθλων σε διακριθέντες σκακιστές και σκακίστριες της Καβάλας
Δημοτικός Κήπος
12η Έκθεση Βιβλίου
Έναρξη της 12ης Έκθεσης Βιβλίου που διοργανώνουν από κοινού η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας με το Σύλλογο Βιβλιοπωλών και Χαρτοπωλών του νομού Καβάλας
Ώρες λειτουργίας: 19.30-23.30
Διάρκεια Έκθεσης: 24 Ιουνίου-4 Ιουλίου
Παραλία Καβάλας
Καλοκαιρινή συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας
Τα μουσικά σύνολα του ΔΩΚ προσφέρουν στους Καβαλιώτες απολαυστικές νότες δροσιάς με υπέροχους ήχους από το πλούσιο ρεπερτόριο της κλασικής, της τζαζ και της ροκ μουσικής. Ελάτε να ακούσετε από κοντά τους ταλαντούχους μαθητές και καθηγητές μας, που θα παρουσιάσουν ένα ευχάριστο πρόγραμμα δίπλα στη θάλασσα
21.00 Παραλία Καβάλας
Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010
«Μελωδήματα Χαράλαμπου Παπανικολάου» Συναυλία του Βυζαντινού Χορού Καβάλας
Ο Βυζαντινός Χορός Καβάλας ψάλλει έργα του πρωτοψάλτη του Ι.Ν. Παναγίας Χ. Παπανικολάου (1854-1929), τα οποία περιέχονται στον ψηφιακό δίσκο «Ανθοδέσμη Εκκλησιαστικής Μουσικής» που μόλις κυκλοφόρησε. Διευθύνει ο Ιωαννίδης Χρυσοβαλάντης
20.30 Oscar Ελεύθερη Είσοδος
Χορευτική Εκδήλωση του Κέντρου Ελληνικής Λαογραφίας «Νεάπολις»
20.30 Παραλία Καβάλας
Σάββατο 26 Ιουνίου 2010
Ετήσια παράσταση των τμημάτων αθλητικού χορού (latin, jazz, hip-hop) της Δημοτικής Σχολής Χορού της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «Δημωφέλεια»
21.15 Φρούριο Καβάλας Ελεύθερη Είσοδος
Κυριακή 27 Ιουνίου 2010
Ετήσια παράσταση των τμημάτων μουσικοκινητικής αγωγής, κλασικού μπαλέτου, latin, σύγχρονων, τζαζ, μοντέρνων χορών της Δημοτικής Σχολής Χορού της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «Δημωφέλεια» με τίτλο «Η φύση μας αγαπάει… Εμείς;»
21.15 Φρούριο Καβάλας Ελεύθερη Είσοδος
Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010
Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός
19.30 Καθεδρικός Ναός Αποστόλου Παύλου
Λιτάνευση Ιεράς Εικόνας του Πολιούχου Αποστόλου Παύλου
21.00 Κεντρικοί δρόμοι της πόλης
Τρίτη 29 Ιουνίου 2010
Καθεδρικός Ναός Αποστόλου Παύλου
7.00 Θεία Λειτουργία
10.15 Επίσημη Δοξολογία για την Απελευθέρωση της Καβάλας
Δημοτικός Κήπος
11.00 Κατάθεση στεφάνων
Μικρή δεξίωση του δημάρχου Καβάλας στις αρχές της πόλης
Βασιλική Α’ των Αρχαίων Φιλίππων
21.30 Αγρυπνία στη Βασιλική Α’ των Αρχαίων Φιλίππων

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker