ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΘΑΣΟΥ: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για την εκκλησιαστική κατασκήνωση Θάσου από τη Μητρόπολη Φ.Ν.Θ.

18 Ιουνίου, 2010

Από την ι. Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ανακοινώνεται το πρόγραμμα λειτουργίας της Εκκλησιαστικής Κατασκηνώσεως για το εφετινό Καλοκαίρι, στη Σκάλα Καλλιράχης Θάσου. Σύμφωνα με αυτό θα φιλοξενηθούν και εφέτος σε δύο περιόδους παιδιά ηλικίας 12-17 ετών από όλες τις Ενορίες.

Α. Τα κορίτσια : από 5 έως 17 Ιουλίου και
Β. Τα αγόρια : από 19 έως 31 Ιουλίου

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να απευθύνωνται στους Εφημερίους των Ενοριών ή στα Γραφεία της ι. Μητροπόλεως, έως και τις 25 Ιουνίου, απ’ όπου δίδονται πληροφορίες για το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα και τις λοιπές προϋποθέσεις συμμετοχής.
Η τοπική Εκκλησία, συνεχίζοντας την όμορφη αυτή παράδοση των τελευταίων δεκαετιών, αδιάκοπα φιλοξενεί και εξασφαλίζει στα παιδιά, χωρίς καμία διάκριση και οικονομική επιβάρυνση, να απολαμβάνουν τις διακοπές τους και να γνωρίσουν από κοντά τις φυσικές ομορφιές του νησιού, ζώντας στιγμές ομαδικής ζωής και δημιουργώντας καινούργιες φιλικές σχέσεις σε περιβάλλον αγάπης και ειλικρινούς ενδιαφέροντος, όπως προσδιορίζεται από τους κανόνες και τις Παραδόσεις της Εκκλησίας μας.

Τέλος γίνεται γνωστό, ότι κατά το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου θα φιλοξενηθούν παιδιά με τους συνοδούς τους από την Βουλγαρία και συγκεκριμένα από το Ορθόδοξο Κέντρο Νεότητος του ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Σόφιας.
Οι απαραίτητες εργασίες συντηρήσεως των κτηριακών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και απομένει η θετική ανταπόκριση στο κάλεσμα αυτό της Εκκλησίας μας, προκειμένου να επιτευχθεί ο επιδιωκόμενος σκοπός της προσφοράς αγάπης προς τα παιδιά και τους νέους.

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker