Πέρασαν τις 58 οι συμμετοχές στην Aegean Regatta 2010

21 Ιουνίου, 2010

Πέρασαν τις 58 οι συμμετοχές στην Aegean Regatta 2010, δύο μήνες πριν την έναρξη του αγώνα, εκπλήσσοντας ευχάριστα ακόμη και τους οργανωτές. Δέκα χρόνια μετά την πρώτη εκκίνηση, κυβερνήτες και πληρώματα των σκαφών της Aegean Regatta, αρνούμενοι να φανταστούν το καλοκαίρι τους χωρίς αυτή, δίνουν δυναμικό παρόν, ίσως το δυναμικότερο των δέκα χρόνων ζωής του αγώνα. Από πλευράς Ν.Ο. Καβάλας οι συμμετοχές έφτασαν τις 14.
Οι συμμετοχές αναμένεται να ξεπεράσουν τις 80 δημιουργώντας κλίμα αισιοδοξίας τόσο στους διοργανωτές όσο και στους κατοίκους των νησιών- σταθμών της Aegean Regatta, που για άλλη μία χρονιά ετοιμάζονται να υποδεχθούν σκάφη και πληρώματα με ιδιαίτερη ανυπομονησία και ενθουσιασμό.
Η διοργάνωση, κλείνοντας τα πρώτα 10 χρόνια της ζωής της, αντλεί δύναμη από τους ιστιοπλόους της και εισέρχεται στη δεύτερη δεκαετία με δύναμη και αισιοδοξία, υποσχόμενη να συνεχίσει με τον ίδιο ενθουσιασμό να δίνει τη δυνατότητα στους ιστιοπλόους να απολαμβάνουν τη μοναδική ομορφιά της θάλασσας του Αιγαίου και των νησιών της.

Τα σκάφη του Ν.Ο. Καβάλας που έχουν δηλώσει μέχρι σήμερα συμμετοχή είναι:
ΑΙΟΛΟΣ, (ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΝΑΝΟΣ), AETHRIA III, (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΕΡΑΜΙΔΑΣ), ΔΑΝΑΗ, (ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ), ΚΑΛΛΙΣΤΩ, (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΤΑΤΖΗΣ), AEGLI, (ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΡΔΑΒΟΥΛΙΑΣ), ITANOS, (ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΙΔΟΥ), , CALYPSO, (ΓΚΡΙΤΖΕΛΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ), Κavala blue city ILIANA, (ΣΟΦΙΤΣΗΣ ΣΤΑΘΗΣ), ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΩΚΕΑΝΟΣ, (ΚΑΡΥΑΤΗΣ ΝΙΚΟΣ), AEGEAS YACHTING ΥΨΙΠΥΛΗ, (ΤΑΓΑΡΟΠΟΥΛΟΣ), ΑΜΑΛΙΑ, (ΤΖΟΥΜΑΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ), ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ, ( ΠΑΡΤΣΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ), ΧΙΜΑΙΡΑ, (ΚΑΡΑΒΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ),
Ταυτόχρονα το παρόν δίνουν με τη συμμετοχή τους σκάφη του Ελληνικού στόλου που πρωταγωνιστούν τα τελευταία χρόνια σ’όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, δημιουργώντας συνθήκες υψηλού συναγωνισμού.

Ιστιοπλοϊκά
Τριήμερα 2010
Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ο Ν.Ο. Καβάλας θα είναι ο φορέας υλοποίησης στη Β. Ελλάδα του προγράμματος της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς Ιστιοπλοϊκά Τριήμερα 2010. Από φέτος ο χαρακτήρας του προγράμματος αλλάζει δραστικά, ώστε αυτό αφενός να προσαρμοστεί στα καινούρια οικονομικά δεδομένα της χώρας, αφετέρου να αποκτήσει οικολογικό προσανατολισμό. Σημεία αναφοράς θα αποτελέσουν 3 κεντρικοί άξονες:

1) Ανεργία – Απασχόληση
2) Κοινωνικός αποκλεισμός – Κοινωνική Ενσωμάτωση – Συμμετοχή
3) Περιβάλλον – Κλιματική Αλλαγή – Πράσινη Ανάπτυξη

Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων οι θέσεις θα διατεθούν με προτεραιότητα σε άνεργους νέους και σε νέους που ανήκουν σε άλλες κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες. Το ποσό της ιδίας συμμετοχής μειώνεται σημαντικά στα 30� Συγχρόνως έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των συμμετοχών που καλύπτει η ΓΓΝΓ. Από 200, που ήταν ο αριθμός των θέσεων για το ΝΟΚ πέρσι, φέτος θα διατεθούν 75 μόνο θέσεις.
Το πρόγραμμα των ιστιοπλοϊκών τριημέρων από φέτος εμπλουτίζεται, αφενός με ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων κυρίως πάνω σε θέματα περιβάλλοντος, σχετικά με την προστασία των βιότοπων, καθώς και τη διαχείριση των παράκτιων οικοσυστημάτων στις παραλίες της χώρας μας και αφετέρου, σε συνεργασία με κοινωνικές οργανώσεις, για θέματα καταπολέμησης κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού. Για το σκοπό αυτό ο Ν.Ο. Καβάλας θα συνεργαστεί με την ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΒΑΛΑΣ.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των τριημέρων, σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση, θα οριστικοποιηθούν όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των νέων. Ένα άτομο από την περιβαλλοντική οργάνωση θα μετακινείται για τις ανάγκες του προγράμματος.

Η ημερομηνία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα θα ανακοινωθεί από την ιστοσελίδα της ΓΓΝΓ μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα και όπως γίνεται κάθε χρόνο αυτές θα υποβληθούν ηλεκτρονικά απευθείας στη Γενική Γραμματεία.

Θα υπάρχει χρονικό περιθώριο 5 εργάσιμων ημερών για τους νέους που θα αναφέρονται στο πίνακα αποτελεσμάτων ως ΤΑΚΤΙΚΟΙ να έρθουν σε επαφή με τον Όμιλο, ώστε να καταβάλουν το ποσό τις ίδιας συμμετοχής και να οριστικοποιήσουν τις ημερομηνίες συμμετοχής τους σε αυτό. Οι νέοι που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα οφείλουν να τηρούν υποχρεωτικά την ώρα και το σημείο συνάντησης. Η κάρτα ανεργίας θα ελέγχεται ως προς την τελευταία ημερομηνία ανανέωσής της και θα πρέπει να είναι τουλάχιστον ως το Μάιο του 2010.

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker