Υποτροφία για δικηγόρους

21 Ιουνίου, 2010

Η Ένωση Ευρωπαίων Δικηγόρων (European Lawyers Association – E.L.A. www.european-lawyers.org), προκηρύσσει, στα πλαίσια του προγράμματος επιμόρφωσης νέων Ευρωπαίων Δικηγόρων με τίτλο European Lawyers Program 2011, μία (1) υποτροφία για έναν Έλληνα Δικηγόρο, ώστε να παρακολουθήσει το εν λόγω πρόγραμμα στο Εδιμβούργο της Σκωτίας, κατά την περίοδο Iανουάριος – Ιούλιος 2011.
Το εξάμηνο αυτό πρόγραμμα, χρηματοδοτούμενο από τη Σκωτσέζικη Κυβέρνηση, συνδυάζει ακαδημαϊκή εκπαίδευση στο Σκοτσέζικο Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και πρακτική απασχόληση σε δικηγορικά γραφεία barristers (advocates) και solicitors.

Η υποτροφία καλύπτει αποκλειστικά τα έξοδα της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και όχι τα έξοδα της μεταφοράς, διαμονής και διαβίωσης των συμμετεχόντων.

Οι ενδιαφερόμενοι, που επιθυμούν να δηλώσουν την υποψηφιότητά τους, θα πρέπει να ζητήσουν να τους σταλεί το σχετικό έντυπο αίτησης μέσω mail, με την ένδειξη α) «Αίτημα Aποστολής Αίτησης» και β) ευκρινή αναγραφή της δικής τους ηλεκτρονικής διεύθυνσης), στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: eurolawpro2011@gmail.com έως και τις 03.08.2010. Θα λάβουν το σχετικό έντυπο ηλεκτρονικά εντός των επομένων εργασίμων ημερών.
Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι οφείλουν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω mail έως τις 20.08.2010 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: eurolawpro2011@gmail.com (δηλαδή με ένδειξη α) «Υποβολή Υποψηφιότητας» και β) με συνημμένα τα αποδεικτικά έγγραφα σε αρχεία word ή -για σκαναρισμένα έντυπα- σε μορφή pdf) τα εξής αποδεικτικά έγγραφα, σε ευδιάκριτη ανάλυση:
i)  Αίτηση Συμμετοχής, συμπληρωμένη στα Αγγλικά και υπογεγραμμένη,
ii) Λεπτομερές Βιογραφικό Σημείωμα στην Αγγλική γλώσσα,
iii) Πτυχίο Νομικής,
iv) Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, αν υπάρχει,
v)  Πτυχίο Proficiency in English των Πανεπιστημίων Cambridge ή Michigan ή IELTS με βαθμολογία τουλάχιστον 7.00,
vi) Πιστοποιητικό εγγραφής στον οικείο Δικηγορικό Σύλλογο, με μνεία του έτους εγγραφής,
vii) Δύο (2) Συστατικές Επιστολές, μεταφρασμένες στα Αγγλικά,
viii) Τυχόν άλλα πτυχία γλωσσών και εκπαίδευσης ή επιμόρφωσης ή βεβαιώσεις, που να πιστοποιούν την -τουλάχιστον διετή- επαγγελματική τους εμπειρία.
iv. Προφορική Συνέντευξη Επικρατέστερων υποψηφίων

Οι επικρατέστεροι υποψήφιοι θα κληθούν σε προφορική συνέντευξη από την Επιτροπή Αξιολόγησης.
Πληροφορίες στο τηλ. 210.36.16.493 (Δικηγορικό Γραφείο Σπύρου Αντωνέλου).

Πηγή:  www.diorismos.gr

eXTReMe Tracker