ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ: Η δράση ανταλλαγής προσωπικού του έργου NEEBOR στη Burgas της Βουλγαρίας

23 Ιουνίου, 2010

Από τις 17 μέχρι τις 20 Ιουνίου 2010 πραγματοποιήθηκε στην πόλη Burgas (Πύργος) της Βουλγαρίας η δράση «staff exchange» (ανταλλαγή προσωπικού) του έργου NEEBOR (Networking of Enterprises in the Eastern External Border Regions), το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος INTERREG IVC και υλοποιείται στην Ελλάδα από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Η δράση αφορά στην αμοιβαία μετακίνηση προσωπικού μεταξύ των εταίρων του προγράμματος με σκοπό την έρευνα και επιλογή της «καλύτερης πρακτικής» για την ανάπτυξη της διασυνοριακής επιχειρηματικότητας, μέσα από την ανταλλαγή τεχνογνωσίας. Στην προκειμένη περίπτωση την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης εκπροσώπησαν οι κ.κ. Σπύρος Αρσενίου, συνεργάτης της Γενικής Γραμματέως και Βασίλης Λεπίδας, στέλεχος του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Περιφέρειας.

Ως «καλύτερη πρακτική» για την Περιφέρειά μας επιλέχθηκε το «Γραφείο Τεχνολογικής Μεταφοράς» (Technology Transfer Office), που εδρεύει στην πόλη Burgas της Βουλγαρίας. Το συγκεκριμένο γραφείο αφορά στη δικτύωση όλων των φορέων που δραστηριοποιούνται ενεργά στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων στη Νοτιοανατολική Βουλγαρία.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον κ. Costantin Grebenarov, Νομάρχη Burgas, τον κ. Zlatko Dimitrov, Αντινομάρχη Burgas, τους κ.κ. Georgi Manolov και Eli Kirilova, Αντιδημάρχους Nessebar (Μεσημβρίας) και την κ. Maria Mihaleva, Εκτελεστική Διευθύντρια της Εταιρείας Διαχείρισης του Τουριστικού Θέρετρου «Sunny Beach» (Slanchev Briag).

Αξίζει να σημειωθεί πως στο περιθώριο των προγραμματισμένων συναντήσεων, έλαβε χώρα ανεπίσημο γεύμα με τον Υπουργό Άνευ Χαρτοφυλακίου κ. Bozidar Dimitrov ο οποίος, εκτός των άλλων, απέστειλε ανοικτή πρόσκληση στη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Θεοδώρα Κόκλα να επισκεφθεί την περιοχή.

Η «ανταλλαγή προσωπικού» που περιελάμβανε συναντήσεις στις πόλεις Burgas, Nessebar και Sozopol, ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη των στελεχών της Περιφέρειας στο «Σύλλογο Ελλήνων Σωζόπολης», όπου με ιδιαίτερη συγκίνηση ερμηνεύτηκαν Ελληνικά τραγούδια και παρουσιάστηκαν Ελληνικοί χοροί από μέλη και φίλους του συλλόγου.

 

Από το Γραφείο Τύπου

                                                                                    της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker