Επιμελητήριο Καβάλας: Θετικά τα μηνύματα για τη μείωση των μισθωμάτων επαγγελματικής στέγης

24 Ιουνίου, 2010

Ικανοποιημένοι εμφανίστηκαν οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου, της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών, του Εμπορικού Συλλόγου, της ΕΝΚΑ και των Μεσιτών για τα πρώτα αποτελέσματα της προσπάθειας που έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό, όσον αφορά τη μείωση των μισθωμάτων επαγγελματικής στέγης. Στις περιπτώσεις που αυτό κατέστη δυνατόν, οι μειώσεις κυμάνθηκαν από 15% έως 29% και όπως δήλωσαν η προσπάθεια συνεχίζεται σε όλες τις περιοχές του Ν. Καβάλας!

Συνέντευξη τύπου έδωσαν χθες το μεσημέρι οι Πρόεδροι του Επιμελητηρίου Καβάλας, Άγγελος Τσατσούλης, της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών, Παναγιώτης Αρσονιάδης, του Εμπορικού Συλλόγου, Χρήστου Ηλιάδη και των Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων, Γιάννη Πουρσαϊτίδη, για το θέμα της μείωσης των μισθωμάτων επαγγελματικής στέγης. Η συνέντευξη δόθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Ο Άγγελος Τσατσούλης, τόνισε ότι το Επιμελητήριο αναλογιζόμενο τη δεινή οικονομική κατάσταση του συνόλου της αγοράς, ανέλαβε την πρωτοβουλία γι’ αυτό το μείζον θέμα που απασχολεί το σύνολο του εμπορικού και επαγγελματικού κόσμου. Υποστήριξε ότι η αναδιαπραγμάτευση των μισθωμάτων ήταν μονόδρομος, καθώς η μείωση των λειτουργικών εξόδων των επαγγελματιών αποτελεί τη μοναδική λύση για την επιβίωση και την αναθέρμανση της αγοράς.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι σε πολλές περιπτώσεις ο στόχος επετεύχθη. Αρκετοί ιδιοκτήτες πάγωσαν ή μείωσαν τα ενοίκια τους, πράγμα που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια», δήλωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, ευχαριστώντας παράλληλα όλους τους φορείς που συμμετείχαν σε αυτή την πρωτοβουλία.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών, Παναγιώτης Αρσονιάδης, αφού έκανε λόγο για μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία, τόνισε την ανάγκη να εξοικονομηθούν χρήματα από τη μείωση του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων. «Αντίστοιχες δράσεις θα πρέπει να συνεχιστούν και στο μέλλον, καθώς ο στόχος μας είναι η αναθέρμανση της αγοράς.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Χρήστος Ηλιάδης, δήλωσε ότι γίνεται μία κοινή προσπάθεια, ενώ αναφέρθηκε στη νέα νομοθετική ρύθμιση που διέπει τα μισθώματα επαγγελματικής στέγης, σύμφωνα με την οποία ο ενοικιαστής από τη στιγμή που «κλείσει» ένα χρόνο και εφ’ όσον ειδοποιήσει δύο μήνες νωρίτερα τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, έχει τη δυνατότητα να αποχωρήσει, καταβάλλοντας δύο ενοίκια και όχι τέσσερα όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

Η αντιπρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας, Κορίνα Πρασσά, δήλωσε ότι στηρίζουν τη συγκεκριμένη δράση, γιατί θεωρούν ότι η μείωση του λειτουργικού κόστους των εμπορικών επιχειρήσεων θα έχει ευνοϊκά αποτελέσματα για τον καταναλωτή. Παράλληλα θύμισε ότι αναμένουν την κατάθεση του νομοσχεδίου για τη ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, υποστηρίζοντας πως όταν γίνει αυτό, τότε αυτόματα θα αναθερμανθεί η αγορά.

Ο Πρόεδρος των Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων, Γιάννης Πουρσαϊτίδης, εξέφρασε την ικανοποιήση του για το γεγονός ότι η προσπάθεια αυτή πήρε «σάρκα και οστά», διευκρινίζοντας ταυτόχρονα πως η δική τους παρέμβαση είχε καθαρά συμβουλευτικό χαρακτήρα. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, καθώς οι προτάσεις που κάναμε, έγιναν δεκτές από τους ιδιοκτήτες κατά 99% και στις περιπτώσει που μειώθηκαν τα ενοίκια αυτό έγινε σε ποσοστό 15%-29%», δήλωσε, συμπληρώνοντας ότι ο στόχος θα επιτευχθεί.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κλείνοντας τόνισε ότι ο βασικός στόχος παραμένει εκτός από τη συνέχιση της λειτουργίας των καταστημάτων και η διατήρηση τυχόν θέσεων εργασίας. Στάθηκε στην ιδιαίτερα σημαντική προσπάθεια όλων των φορέων της αγοράς, «που μέσα από αυτές τις ενέργειες δείχνει ότι λειτουργούν συντεταγμένα στον κοινό στόχο. Πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε αυτό το δύσκολο στόχο και γι’ αυτό θα παραμείνουμε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια επιβίωσης των συναδέλφων μας για το συμφέρον του συνόλου της τοπικής κοινωνίας», τόνισε ο Άγγελος Τσατσούλης.

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker